Бронежилети з українських конопель будуть легшими за кевлар, але не менш міцними (ФОТО)

Наші науковці вивели й показали новий сорт цієї рослини

Науковці НААН презентували новий сорт посівних конопель. Це сталося під час традиційного фестивалю промислових конопель «Hemp Fest», який нещодавно відбувся на Сумщині.

Фахівці Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України презентували новий сорт посівних конопель «Софія».  Зазначається, що

«Цей сорт універсальний щодо використання як волокон, так і насіння. А це подвійні можливості для розвитку різних галузей виробництва, зокрема і оборонної, що особливо важливо в нинішніх умовах.

Порох і Броня

Науковці стверджують, що технічні коноплі – це основа для виробництва пороху, який не має аналогів у світі, а також високоякісна сировина для канатів і парашутів:

«Конопляні волокна ні в чому не поступаються синтетичному кевлару, з якого виготовляють бронежилети.

 

Плити з конопель витримують постріли з бронебійних патронів, при цьому вони легші за кевларові».

Також за словами науковців, коноплі – це чи не ідеальна тканина для пошиття натурального військового одягу, спідньої білизни, яка чудово зарекомендувала себе в екстремальних умовах, коли відсутні будь-які засоби гігієни.

Нагадаємо, ми писали про те, що в Рівному планують створити технопарк з вирощення та перероблювання конопель: «Мерія планує виділити 12 га з земель м. Рівне під «конопляний технопарк» (ФОТО)»

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень