Черговий крок у ЄС: Україна отримала важливий документ для вступу у союз (ФОТО)

Керівництво держави планує його оформити за тиждень

ГОЛОВА ЄВРОКОМІСІЇ УРСУЛА ФОН ДЕР ЛЯЄН ПРОВОДИТЬ ЗУСТРІЧ ІЗ ЗЕЛЕНСЬКИМ НА БАНКОВІЙ У КИЄВІ 8 КВІТНЯ. СКРИНШОТ ВІДЕО ОПУ

У Києві напередодні голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн офіційно вручила Володимиру Зеленському опитувальник, заповнення якого є необхідним кроком на шляху набуття кандидата в ЄС. Також вона сказала, що, на її переконання, Україна переможе у війні, а ЄС готовий прихистити та допомогти українським громадянам.

Президент України Володимир Зеленський сподівається, що український уряд надасть відповіді на офіційну анкету для набуття статусу країни-кандидата в члени ЄС протягом тижня. У вечірньому зверненні про зустріч з очільницею Єврокомісії він сказав таке:

- Ми говорили і про час, який потрібний для повносправного вступу України в Євросоюз. Сьогодні ми отримали запитальник. Нарешті.

 

Запитальник, відповіді на який будуть основою для висновку Єврокомісії щодо готовності України для членства в ЄС. Відповіді наш Уряд підготує якісно і дуже швидко. Я думаю, протягом тижня.

 

Далі – висновок Єврокомісії, який буде підготовлений протягом ближчих декількох місяців. А далі рішення держав-членів Союзу і переговори про вступ. Я переконаний у нашому успіху на цьому шляху!

 

Я переконаний, що ми нарешті впритул наблизились до реалізації нашої давньої мети. Україна буде серед рівних у нашому спільному європейському домі! Україна буде членом Європейського Союзу! Мирною, суверенною і відбудованою державою. І ми це забезпечимо – жодних сумнівів немає, - сказав Зеленський.

ГОЛОВА ЄВРОКОМІСІЇ УРСУЛА ФОН ДЕР ЛЯЄН ПРОВОДИТЬ ЗУСТРІЧ ІЗ ЗЕЛЕНСЬКИМ НА БАНКОВІЙ У КИЄВІ 8 КВІТНЯ. СКРИНШОТ ВІДЕО ОПУ

ПЕРЕВАГИ ДЛЯ УКРАЇНИ В ЄС

Європейська інтеграція і членство в Європейському Союзі є стратегічною метою України і найкращим способом реалізації національних інтересів, побудови економічно розвинутої і демократичної держави, зміцнення позицій у світовій системі міжнародних відносин.

Для України європейська інтеграція – це шлях модернізації економіки, подолання технологічної відсталості, залучення іноземних інвестицій і новітніх технологій, створення нових робочих місць, підвищення конкурентоспроможності вітчизняного товаровиробника, вихід на світові ринки, насамперед на ринок ЄС.

 

Головна перевага вступу України в ЄС полягає у можливості виходу нашої держави на один рівень з провідними країнами Європи та прийняття її до співдружності вільних, розвинутих в економічному та політичному плані держав.

До переваг вступу України до ЄС також можна віднести:  

  • політичні вигоди: стабільність політичної системи та адаптація національного законодавства із законодавством ЄС, реформування недієздатного національного судочинства, участь в Європейській колективній безпеці та гарантування, за її допомогою, територіальної недоторканості України;
  • економічні вигоди: макроекономічна стабільність, нові ринки збуту для українських товарів та додаткові інвестиції, в українську економіку, забезпечення розвитку середнього та малого бізнесу, впровадження стандартів ЄС у виробництві, підвищення конкурентоспроможності вітчизняних підприємств, надання субсидій деградуючому сільському господарству, зменшення митних тарифів та отримання позитивного сальдо торговельного балансу;
  • соціальні вигоди: формування середнього класу, реформування освіти, соціального захисту, ефективний захист прав людини в інституціях ЄС, відкриття кордонів для вільного пересування населення та розширення можливостей для освіти, роботи й відпочинку, забезпечення високого рівня життя населення;
  • культурні (ідеологічні) вигоди: поширення української культури в країнах ЄС, широкий доступ до інформаційного потенціалу ЄС та ін.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень