Весна візьме своє: як в найближчий місяць зміняться ціни на овочі

Ціни на овочі у травні покупців не порадують

У найближчий місяць в Україні триматимуться високі ціни на овочі, після чого можна очікувати сезонного здешевлення. Про це розповів глава Союзу українського селянства Іван Томич в ефірі телеканалу «Україна 24».

Капуста, яка сьогодні від 40 до 60 грн, була 12-20 грн минулого року в цей період. Якщо говорити про картоплю, то вона була до 30, сьогодні від 60 до 80 грн.

 

Такі тенденції зростання цін у порівнянні з минулим роком ще будуть довго тривати.

 

Мені 30% херсонських фермерів підтвердили, що не сіяли ранню редиску, бо побачили, що з неї нічого не вийде в цих умовах, перейшли на щось інше, – розповів Томич.

За його словами, погодні умови й площа посадки вже вплинули на виробництво овочів:

У найближчий місяць серйозно збільшити пропозиції на ринку не вдасться, і ціни будуть триматися високими. А потім підуть теплі температури, весна візьме своє, буде більше виробництво, і, відповідно, зниження ціни. Але вони не будуть такими, як торік.

Також помідори й огірки, що заполонили українські базари, значно дешевше вирощувати за межами України.

Вирощені у турецьких теплицях овочі все одно виходять дешевшими, ніж вітчизняні. На п'ятки українським фермерам наступають польські та білоруські.

За останні п'ять років імпорт помідорів та огірків збільшився вдвічі. За рік у країну ввезли 86,7 тис. тонн імпортних помідорів і 20,6 тис. тонн огірків.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень