90 мільйонів інвестицій: у Рівному відкрили новітнє приймальне відділення обласної лікарні (ФОТО)

Тепер алгоритм надання медичної допомоги суттєво зміниться

Напередодні Дня медика у Рівному відкрили новітнє приймальне відділення обласної лікарні. Реконструкція об’єкту в межах програми «Велике будівництво» тривала 8 місяців, а обсяг інвестицій сягає 90 мільйонів гривень, з яких понад 50 мільйонів пішло на придбання нового обладнання.

Усе це значно скоротить маршрут пацієнта і пришвидшить його обстеження, говорить заввідділення Тетяна Волошко:

— У відділенні вже є апарат УЗД, рентген, МРТ. Тобто, колись на це потрібен був час, а зараз це буде набагато ефективніше, набагато краще. Ми будемо все робити на місці.

Персонал відділення збільшать на 20 осіб, адже зросте і кількість пацієнтів, каже Тетяна Волошко.

На черзі тепер і реконструкція решти корпусів обласної лікарні, на це уже виготовляють проєктно-кошторисну документацію, повідомив голова ОДА Віталій Коваль:

— У нас є принципова позиція у тому, що в обласній клінічній лікарні ми маємо провести і термомодернізацію, і повну реконструкцію. Зараз цей процес на стадії проєктно-кошторисних робіт.

Очільник краю додав, що в межах президентської програми «Велике будівництво» на Рівненщині триває реконструкція ще трьох лікарень: Сарненської, Рокитнівської та Березнівської.

— За досить короткий період вдалось провести масштабну реконструкцію та збільшити площу відділення до 1200 квадратних метрів. Це велике досягнення нашої лікарні.

 

Оновлене приймальне буде ділитися на три умовні зони: зелену, помаранчеву і червону, - розповів головлікар закладу Віктор Ткач.

У першій зоні буде розміщена зала очікування пацієнтів. Тут буде рецепція, де оформлятимуть планових хворих.

Друга – помаранчева зона – передбачає надання допомоги до 30 хвилин. Тут розміщені ендоскопічний, оглядовий та УЗД  кабінети.

У червоній зоні надаватимуть термінову невідкладну допомогу для важких хворих. У цьому блоці розташовані реанімаційна та операційна палати.

Поряд із червоною зоною розташований спеціальний бокс – сюди заїжджатимуть одразу 2 автомобілі швидкої. Це дозволить персоналу лікарні оперативно доправити пацієнта у необхідну зону, де проводитимуть медичні обстеження або оперативні втручання.

Присутні чиновники та владика Іларіон привітали медперсонал із прийдешнім професійним святом і вручили грамоти та подяки. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень