8 прізвищ, які означають, що у ваших жилах тече кров вояків УНР та УПА

Ці прізвища мають військове походження

Деякі прізвища носять ті українці, в роду яких були воїни. Ці родові імена мають військове походження, у тому числі часів козацтва, УНР та УПА.

Про це розповідає «Апостроф».

Так, прізвище Джура означає зброєносець, а Курінний пішло від слова «курінь» - військово-адміністративна одиниця Запорізької Січі у 16-18 століттях, що складалася з кілька сотень козаків. Отаманенко пішло від слова «отаман», тобто ватажка козаків, якого обирали шляхом голосування.

Також прізвище Компанієць означає «козак легкоконного Гетьманського полку», Сердюк - найманий піхотинець Запорізького війська, а Хорунжий - прапороносець у Запорізькій Січі, а також це військове звання серед Українських січових стрільців та в Українській Народній Республіці (УНР).

Крім того, прізвище Сотник пішло від військового звання в Гетьманщині, УНР та Української повстанської армії (УПА), а Чотар означає молодший офіцер Українських січових стрільців.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень