7 кращих гарячих страв на Новий рік (РЕЦЕПТИ)

Свято наближається

 
Ваше новорічне меню складається з традиційної нарізки, крабового салату, олів’є і пюрешки? Ну і ще чого-небудь м’ясного – на зразок м’яса по-французьки?

Це ж так банально і нецікаво! Може, і смачно, але нецікаво.

Здивуйте гостей новими стравами і яскравою подачею!

Використовуйте ці рецепти і ваше свято вдасться на славу, а гості попросяться до вас на святкову вечерю і в наступному році.

1. Запечена скумбрія

• 1 ціла скумбрія;
• 2 цибулини середнього розміру;
• 1 морква (приблизно 200 г);
• 1 лимон;
• спеції на смак (сіль, перець).

 

1. Скумбрію помийте, випатрайте та обсушіть.
2. Натріть рибу сіллю і перцем.
3. Зробіть акуратний конверт з фольги, покладіть його на деко. Викладіть на фольгу подушку з моркви і цибулі, нарізаних кружечками.
4. Покладіть на неї скумбрію. Лимон вимийте і наріжте кружальцями. Начиніть ними скумбрію.
5. Зверху викладіть ще один шар овочів. Щільно закрийте конверт з фольги.
6. Запікайте скумбрію протягом 30-40 хвилин при температурі 180 °C.

2. Запечений кролик

• 1 цілий кролик;
• 1 цибулина;
• 2 ст. л. соєвого соусу;
• 1-2 ст. л. лимонного соку;
• 1 ч. л. меду;
• 2 ст. л. соняшникової олії;
• сіль і перець на смак.

 

1. Цибулю поріжте кільцями.
2. Приготуйте маринад із соєвого соусу, олії, лимонного соку і меду.
3. Кролика натріть сіллю і перцем.
4. Залийте його маринадом, пересипте кільцями цибулі і залиште на добу в холодильнику.
5. Кролика викладіть в глибоке деко, туди ж висипте цибулю, вилийте весь маринад, підлийте води.
6. Накрийте деко фольгою і поставте в духовку.
7. Запікайте кролика протягом 1,5-2 годин, час від часу підливаючи воду.
8. Коли м’ясо буде майже готове, зніміть фольгу з дека, щоб кролик міг красиво підрум’янитися.

3. Курячі ніжки, тушковані в молоці й вершках

• 5 курячих ніжок;
• 100 мл вершків;
• 1 середня цибулина;
• 250 мл молока;
• гілочки чебрецю;
• оливкова олія;
• спеції на смак (сіль, перець, кориця, бадьян).

 

1. Ніжки промийте під проточною водою. Обсушіть їх, потім натріть сіллю і перцем. Дайте їм настоятися пів години.
2. Добре нагрійте сковороду з оливковою олією. Викладіть на неї м’ясо. Смажте приблизно по 3 хв з кожного боку до золотистої скоринки.
3. У сотейник влийте молоко, вершки, покладіть половинку цибулини, гілочку чебрецю. Доведіть цю суміш до кипіння.
4. Коли молоко закипить, додайте до нього бадьян, корицю, сіль і перець.
5. Помістіть курячі ніжки в сотейник з молоком (м’ясо повинно бути повністю покрите), поставте на плиту і тушкуйте на слабкому вогні 30-35 хв до м’якості.

4. Медальйони з яловичини

• 4 ст. л. вершкового масла;
• 4 зубчики часнику;
• 3 цибулини;
• 700 г яловичої вирізки;
• 1 ст. л. борошна;
• 2 ст. червоного вина;
• 2 ст. яловичого бульйону.

 

1. М’ясо порізати на 12 шматків. Злегка відбийте медальйони, натріть їх сіллю і перцем.
2. Вершкове масло розтопіть у великій сковороді на середньому вогні. Викладіть туди м’ясо, обсмажте його до рум’яної скоринки з кожного боку.
3. Всередині воно повинно залишитися рожевим. Зніміть зі сковороди, перекладіть на тарілку і накрийте фольгою.
4. Обсмажте на олії подрібнений часник і дрібно нарізану цибулю до м’якості. Додайте борошно і готуйте ще 1 хвилину.
5. Потім влийте бульйон і вино. Варіть суміш приблизно 12 хвилин, постійно помішуючи. Соус повинен загуснути і не зменшитися в об’ємі.
6. Потім покладіть м’ясо в соус і розігрівайте в ньому близько хвилини.
7. Розкладіть медальйони по тарілках і полийте соусом.

5. Свинина з апельсинами

• 1,5 кг свинячого окосту;
• 5 зубчиків часнику;
• 4 апельсини;
• 1 лимон;
• 2 ст. л. меду;
• сіль і перець на смак;
• 3 ч. л. сушених ароматних трав.

 

1. М’ясо залиште в маринаді на 2 години. Для маринаду подрібніть 2 зубчики часнику і вичавити сік з 3 апельсинів і 1 лимона. Періодично перевертайте свинячий окіст. Чим довше м’ясо маринується, тим м’якше буде.
2. Апельсин, що залишився, наріжте кружальцями без шкірки.
3. Духовку розігрійте до 200 градусів. Часник, що залишився, роздушіть, покладіть в миску, додайте до нього мед, ароматні трави, все добре перемішайте.
4. М’ясо дістаньте з маринаду, посоліть, поперчіть і змастити медово-часниковою сумішшю.
5. Покладіть свинячий окіст в форму і поставте її в духовку. Час від часу поливайте м’ясо маринадом. Запікайте його до готовності – для цього знадобиться близько півтори години.
6. Приблизно за 20 хвилин до закінчення приготування накрийте м’ясо кружками апельсина.

6. Свинячий рулет з курагою і чорносливом

• 1 кг свинини;
• 80 г кураги;
• 80 г чорносливу;
• 150 г твердого сиру;
• 2 зубчики часнику;
• сіль.

 

1. Чорнослив і курагу залийте окропом і залиште на 10 хвилин.
2. Потім злийте воду і наріжте сухофрукти не дуже дрібно.
3. На м’ясі зробіть надріз так, щоб його можна було «розгорнути» в прямокутник. М’ясо відбийте з двох сторін, посоліть, потім викладіть на нього курагу і чорнослив.
4. Далі покладіть дрібно подрібнений часник і сир, натертий на великій тертці.
5. Загорніть рулетом, перев’яжіть його ниткою.
6. Загорніть м’ясо в кілька шарів фольги і запікайте 1,5 години при температурі 180-200 ° C.
7. За 10 хвилин до закінчення розгорніть фольгу і дайте верху рулету трохи підрум’янитися.

7. Качка з мандаринами

• Качка середнього розміру;
• 5 мандаринів;
• 4 ківі;
• 2 ст. л. меду;
• спеції на смак (сіль, перець).

 

1. Помийте качку під проточною водою. Натріть її сіллю і вашими улюбленими спеціями, наприклад розмарином.
2. Для пікантності змастіть її медом. Фрукти почистьте, начиніть ними качку.
3. Щоб крильця і ​​ніжки не згоріли, замотайте їх фольгою. Викладіть качку на деко, додайте до неї склянку води.
4. Запікайте качку не менше 2,5 годин при 180 °С.

Смачного!

Повідомляє - Затишок

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень