7 серйозних причин видалити WhatsApp

Більшість людей користуються цією програмою за звичкою

WhatsApp – найпопулярніший у світі додаток для обміну миттєвими повідомленнями. Втім, здебільшого цим менеджером користуються за звичкою, адже особливою зручністю він не вирізняється. До того ж програма є небезпечною.

Нові вразливості у безпеці месенджера

Величезна проблема WhatsApp полягає в тому, що в системі безпеки систематично виявляють серйозні вразливості, які ставлять під загрозу користувачів. Наприклад, у 2021 році знайшли вразливість, яка дозволяла хакерам віддалено зламувати телефон жертви через месенджер, а потім отримувати доступ до будь-якої її інформації (банківських даних та паролів).

Інша вразливість дозволяла звичайним користувачам блокувати облікові записи інших користувачів WhatsApp шляхом введення неправильного коду верифікації на номер жертви.

Доступ до інформації про користувачів

Сам по собі доступ до інформації з програми не має нічого поганого. Однак через постійні вразливості в безпеці будь-яка особиста інформація про користувача, а також фото чи відео можуть потрапити до рук зловмисників.

Обмеження розміру файлів, якими ділиться користувач

У WhatsApp діє обмеження розміру файлів, які можна надіслати в чаті. Максимальний розмір відео для відправлення не повинен перевищувати 16 Мб. Тому, щоб відправити довге відео або ролик у високій якості, користувачеві доведеться або обрізати його і відправляти частинами чи завантажувати сторонні програми для обходу обмеження.

Величезною незручністю WhatsApp є те, що програма зберігає усі файли смартфона на внутрішню пам’ять телефона.

Спам від родичів/знайомих

Багато хто користується WhatsApp через те, що в месенджері можна поспілкуватися з родичами, друзями дитинства, колишніми однокласниками та іншими знайомими людьми. Однак це спілкування не завжди приносить задоволення й часто складається з нескінченного спаму у вигляді листівок, «кумедних» картинок та відеороликів.

Не можна редагувати повідомлення

Будь-яка помилка або неправильно написана інформація залишиться в месенджері. І розробники принципово не запроваджують функцію редагування повідомлень. Тож єдиний спосіб виправити щось — це повністю видалити повідомлення з помилкою, а потім відправити нове.

WhatsApp на комп’ютері не працює без телефону

Комп’ютерні версії месенджерів часто використовують для більш зручного листування, наприклад, під час роботи. Вони також рятують, коли розрядився телефон і потрібно надіслати важливе повідомлення. Втім, цей месенджер на ПК просто не працюватиме без телефону та підключення їх обох в одну мережу (наприклад, Wi-Fi).

Обмежений функціонал та його повільне розширення 

Розробники месенджерів прислухаються до думки своїх користувачів і постійно вводять нові функції: автоматичне очищення кешу, створення тек, надсилання повідомлень самому собі тощо. WhatsApp в цьому плані розвивається набагато повільніше за своїх конкурентів і пропонує нові можливості вкрай рідко.

Джерело: GSMinfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень