7 помилок під час фарбування, які шкодять волоссю

Чого не варто робити, аби не нашкодити

Найкраще фарбувати волосся в салоні у майстра. Однак якщо такої можливості немає, а оновити колір необхідно, можна обійтися власними силами.

У місії «сам собі перукар» є важливі нюанси та підводні камені. Оскільки, фарбуючи волосся вдома непрофесійною рукою, ви ризикуєте нашкодити йому та отримати зовсім не той відтінок.

Чого точно не варто робити, якщо наважилися на домашнє фарбування?

Помилка №1. Не тестувати фарбу на алергію

Це стосується й салонів. Попри те, що виробники поголовно закликають проводити тести на алергічну реакцію перед застосуванням засобів, багато хто просту рекомендацію ігнорує, але це даремно. Бо ніколи не знаєш, як організм відреагує на нові та невідомі компоненти. У кращому випадку з’явиться подразнення, у гіршому — постраждає шкіра голови та почнеться випадіння волосся. Не так вже й складно витратити на цей ритуал 10-20 хв, зате ви будете впевнені в безпеці продукту.

Помилка №2. Використовувати неякісні засоби

Якісне фарбування дешевим не назвеш, але не настільки, щоб класти на вівтар економії здоров’я та красу волосся. Якщо не хочете замість бажаних шовковистих локонів отримати ламку та пересушену солому, краще віддавайте перевагу професійним засобам. Вони містять перевірені компоненти, які не спричиняють алергії (тільки у виняткових випадках), дають чудовий результат та зберігають доглянутий вигляд волосся.

Наприклад, окислювач Elgon збагачений кокосовою олією та алое вера, а крем-окислювач Inebrya Bionic — сапфіровою пудрою, колагеном та кератином. Компоненти для догляду пом’якшують дію фарбника, захищають структуру волосся від руйнування, допомагають йому залишатися еластичним і блискучим.

Помилка №3. Не робити пробне фарбування

Особливо якщо ви новачок і ще не набили руку в підборі фарб. Не розраховуйте, що колір буде точно такий же, як на коробці. Багато що залежить від початкового відтінку волосся. Зазвичай виробник додає до продукції спеціальну табличку, де можна побачити приблизний результат. Але картинка та реальність — речі різні. Щоб уникнути розчарувань, не фарбуйте все волосся одразу.

Виберіть невелике пасмо з боку шиї та перевірте фарбу на ньому. Колір підходить? Уперед, до нового іміджу! Нікуди не годиться? Добре, що не стали фарбуватися повністю. Можна пробувати щось інше та не травмувати волосся зайвий раз.

Помилка №4. Не підготовлювати волосся до процедури

Або підготовлювати, але неправильно. Мийте голову мінімум за день (краще за кілька, якщо дозволяє тип волосся), щоб волосся встигло відновити природний захисний бар’єр. Обмежтеся шампунем. Не потрібно робити укладання зі стайлінгом, використовувати бальзами, кондиціонери, маски та інший додатковий догляд.

На поверхні волосся не повинно бути нічого зайвого. Будь-які речовини навіть у мізерних кількостях перешкоджають рівномірному фарбуванню.

 

Забруднень і себуму це теж стосується, тому волосся має бути чистим.

Просто для кращої безпеки волосся не варто мити голову та фарбуватися в один день. Посічені й пересушені кінчики зістригайте заздалегідь.

Помилка №5. Не дотримуватися часу витримки

Одна з найпоширеніших оман у фарбуванні — думати, що час витримки впливає на кінцевий колір. Це міф. Якщо перетримаєте фарбу довше вказаного в інструкції часу, колір не буде насиченішим, але волосся точно зіпсується. Є ризик отримати немодний ефект бруду та плям, якого доведеться позбавлятися вже в салоні. Змішуйте та наносьте фарбу згідно з інструкцією виробника. Якщо результат не влаштує і захочеться яскравіший відтінок, за кілька тижнів можете повторити фарбування.

Помилка №6. Підфарбовувати не лише корені

Підбирайте тип фарби, відповідно до завдання, та застосовуйте її за призначенням. Засоби для фарбування відрослих коренів діють інтенсивніше, ніж м’які тонувальні продукти. Якщо ви розмазуватимете стійку фарбу по всій довжині вже фарбованого волосся, згодом перенасичені пігментами кінці стануть темнішими за прикореневу зону, а волосся в цілому зіпсується, потьмяніє та ослабне. Розмежовуйте процедури підфарбовування коренів та підтримання загального відтінку.

Помилка №7. Використовувати металеві інструменти

Під час взаємодії з металом фарба окислюється, що може позначитися й на здоров’ї волосся, і на результаті. У фарбуванні залучені різні предмети: місткість та інструмент для розмішування фарби, гребінець, пензель для нанесення, шпильки. Усе, що ви використовуєте в процедурі, не має містити ні грама металу. Підходять вироби з кераміки, пластику, дерева та скла.

Не забудьте захистити одяг та шкіру перед фарбуванням. Для лінії росту волосся та ділянки вух багато професійних брендів пропонують захисні креми, які не дають фарбі в’їдатися в шкіру. Беріть на озброєння описані вище поради: у вас усе вийде!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень