6 фраз, які не можна казати батькам

Бо вони їх образять

«Ти не розумієш»

Ця фраза може видатися батькам зневажливою та образливою. Бо у ній вони чують: «Ти не можеш зрозуміти моєї ситуації. Тож перш, ніж її промовити, запитайте себе, що ви хочете: виграти суперечку чи мати гарні стосунки з батьками.

«Я тебе ненавиджу!»

У суперечці легко наговорити зайвого, а потім шкодувати про сказане. Якщо ви розчаровані чи злі, спробуйте пояснити, чому у вас такі почуття, замість того, щоб вдаватися до образливих слів.

«Мені не потрібні ваші поради»

Добре подумайте перш, ніж кинути ці слова. Адже багаторічний досвід батьків може врятувати вас від помилок. І радять вони щось через любов і турботу про вас. Звісно, не потрібно сліпо слідувати порадам батьків, але вислухати їхню думку і подякувати за неї – означає підкреслити їхню цінність для вас.

"Чому ти не можеш бути таким (такою), як інші батьки?"

Ця фраза ображає не менше за попередню. Замість того, щоб порівнювати своїх батьків з чужими, визнайте їхній унікальний стиль виховання та цінуйте їх за те, якими вони є.

"Ти - жахливий батько (ти - жахлива мати)"

Найболючіша для батьків фраза. Краще говоріть про конкретну проблему. Наприклад, «Мені було боляче, коли ти це зробив, чи можемо ми поговорити про це?». Такий підхід дозволить краще зрозуміти і вирішити проблему.

 «Ти в усьому винен»

Звинувачення інших у ваших проблемах ніяк не вирішує проблеми. Натомість це заважає нам отримати цінні уроки та внести необхідні зміни. Краще відкрито поговорити про свої почуття та проблеми.

Джерело: hackspirit.com

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень