600 могил для жертв коронавірусу викопали у Дніпрі. А в Рівному?

Дніпро також закупило 1000 щільних поліетиленових пакетів для пакування тіл покійних

У Дніпрі на кладовищі викопали 600 могил для поховання можливих жертв коронавірусу. Про це повідомив мер Дніпра Борис Філатов на своїй сторінці у Facebook.

Borys Filatov 10 год 

Для тех, кому не доходит. Мы готовимся к худшему.

На территории городских кладбищ выкопано не 400, а уже 600 могил под возможное захоронение умерших от коронавируса.

Для хранения тел закуплена тысяча плотных пластиковых мешков.

А в Івано-Франківську виділили на кладовищі окреме місце для поховання померлих від коронавірусу.

Директор КП «Спецкомбінат-ритуальна служба» Микола Володько розповів, чи готуються до таких можливих наслідків пандемії у Рівному:  

Могили заздалегідь не копаємо. Адже за християнським звичаєм могилу копають у день поховання. Та й можуть бути атмосферні опади і в могилу потрапить вода, розмиє її, якщо викопати заздалегідь.

 

Не відводимо й окремих спеціальних місць для поховання померлих від коронавірусу. Рішення про таке може прийняти хіба Міністерство охорони здоров’я, а не я. Але цей вірус - не настільки страшний, як, приміром, чума, холера, сибірська язва. То й рекомендацій чи наказу ховати окремо у  спеціальних місцях кладовищ – нема.

Втім, за словами Миколи Володька, у випадках поховання померлих від коронавірусу могили дезінфікуватимуть розчином хлорного вапна.

Що стосується пакетів для поховання, то, каже директор Спецкомбінату, вони потрібні медзакладам. Адже звідти видають тіла померлих від недуги. І ховати їх передбачено у закритих домовинах.  

«Спецкомбінат-ритуальна служба» використовує пакети для пакування тіл лише при транспортуванні їх у морг спецбригадою з місця ДТП, утоплення, повішення тощо.

Не доводиться підприємству і додатково нині дбати про захист працівників спецбригади. Адже, запевнив Микола Володько, у них не тільки зараз, а й завжди раніше дезінфікували транспорт після кожного рейсу і в кінці зміни. Також у працівників є рукавиці, спецодяг, дезінфікувальні засоби.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень