7 фактів про Володимира Зеленського, які мало хто знає (ФОТО)

Про шлях до успіху

21 квітня 2019 року більшість виборців обрали президентом України Володимира Зеленського. Він став шостим очільником нашої держави. Шлях до успіху майбутнього президента був непростим – він не народився у мажорній сім’ї, ріс у родині, де дисципліна була не на останньому місці і гостре почуття гумору часто ставало причиною його невдач. У роки юності та становлення багато хто не сприймав його всерйоз.

Радіо Трек зібрало низку фактів про Володимира Зеленського, які мало хто знає.

Дитинство

Народився 25 січня 1978 року у Кривому Розі. Тоді його батьку і матері було 31 і 27 років відповідно. Чотири роки Володимир жив у Монголії, де його батько був залучений до будівництва гірничозбагачувального комбінату. Мати працювала інженером. Там він пішов у перший клас. Потім родина повернулася до Кривого Рогу. Інформації про наявність рідних братів чи сестер немає. У даних батька, Олександра Зеленського, вказано, що у нього лише один син Володимир. 

Освіта

У 16 років виграв грант на безкоштовне навчання в Ізраїлі, але за кордон не поїхав, бо його батько був проти цього. Вищу освіту Зеленський здобув на юридичному факультеті філіалу Київського національного економічного університету імені Гетьмана. За фахом не працював.

Сім’я

Володимир та Олена Зеленські вчилися у паралельних класах. У 2003 році Зеленський одружився з Оленою Кияшко після восьми років стосунків. Зараз подружжя виховує двох дітей: доньку Олександру та сина Кирила. Стосунки Володимира та Олени можна вважати одними з найміцніших у публічному просторі України.

- Я знала: там, де збирається велика кількість людей і лунає сміх, обов’язково є Зеленський. Це знала вся гімназія.

 

Моя мама Володимира спочатку не схвалювала, але й не була проти, — говорила Олена Зеленська.

Уникнення призову

Після початку збройної агресії РФ проти України Володимир Зеленський 18 квітня 2014 року отримав повістку до військкомату, але до армії не пішов. Факт надсилання такої повістки 13 квітня 2019 року оприлюднила пресслужба Міністерства оборони України. Сам Володимир Зеленський тоді ж, 2014 року, прокоментував ситуацію з надходженням повістки так:

- Ну, а що робити, я військовозобов'язаний.  Якщо треба — піду воювати.

Однак, так само Володимир Зеленський проігнорував наступні три повістки, відповідно за 23 червня та 15 серпня 2014 року й повістка за 10 травня 2015 року.

Ініціював перші у світі дебати на стадіоні

Президентські дебати між кандидатами Петром Порошенком та Володимиром Зеленським відбулися на НСК «Олімпійський».

За виступами конкурентів спостерігали тисячі людей на трибунах і мільйони українців перед телевізорами. Варто зауважити, що акторський хист допоміг Володимиру Зеленському, з огляду на реакцію публіки, отримати схвалення.

На честь Зеленського назвали новий вид тварини

Улітку 2022-го польські науковці виявили новий вид тварини, який присвятили президенту України Володимиру Зеленському. Команда польських палеонтологів дослідила скам’янілість невідомої тварини з Юрського періоду. Нею стала давня морська лілія, яка отримала назву Ausichicrinites zelenskyyi «на честь шостого та чинного президента України Володимира Олександровича Зеленського за мужність і відвагу, виявлені у захисті вільної України», як зазначається в повідомленні. Тварина мешкала поблизу Африки 150 мільйонів років тому.

Зеленський пережив понад 12 замахів на життя

Як повідомляє The Independent, офіційні українські особи зазначили, що із 24 лютого Зеленський пережив понад 12 замахів на своє життя з боку Росії. За інформацією джерела, принаймні двом спробам вдалося запобігти завдяки розвідувальній інформації США, яку надав Бернс під час свого візиту до української столиці.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень