«5 важливих питань»: у день виборів Зеленський анонсував всенародне опитування (ВІДЕО)

25 жовтня

Президент Володимир Зеленський анонсував проведення у день виборів 25 жовтня всенародного опитування, на якому українцям запропонують дати відповідь на 5 питань. 

Що саме питатимуть – наразі невідомо, пише «Українська правда».

- 25 жовтня на виборчій дільниці я задам тобі 5 важливих питань про те, що ми обговорюємо на вулиці, на кухні та в інтернеті, про що сперечаємось з друзями, батьками або таксистами.

 

Про те, про що нас раніше ніколи не питали.

 

5 важливих питань, щоб дізнатися твою думку.

 

Не політика з високих кабінетів, не незалежних експертів з телешоу, не агентів з інших держав.

 

Чи не вперше в історії незалежності ми запитаємо: "А що думаєш ти?" Чому твоя відповідь важлива? Тому, що буде так, як вирішиш ти", - йдеться у відеозверненні Зеленського.

Президент не сказав, про які 5 важливих питань ідеться, але пообіцяв озвучити це пізніше.

За словами одного з високопосадовців ОПУ, питання озвучать найближчим часом: щодня по одному запитанню.

Водночас, анонсоване Зеленським опитування виборців 25 жовтня не матиме юридичних наслідків. Про це повідомила голова правління громадянської мережі «Опора» Ольга Айвазовська.

Опитування виборців не може бути законно проведено в приміщеннях для голосування, а в разі проведення на вулиці – не матиме юридичних наслідків, повідомила вона на свій сторінці у Facebook.

Айвазовська також зазначила, що важливим буде момент проведення опитування і зміст запитань.

- Найбільшої уваги заслуговує питання, кого саме опитувати і як: тих, хто ще не проголосував і прямує до приміщення, або тих, хто вийшов із приміщення.

 

Якщо перше, то дуже важливо сам зміст запитань.

 

Вони не можуть містити агітації, або прихованого стимулювання голосувати за партію, політичним/ідейним лідером якої є президент.

 

Якщо ж опитування проводиться на виході з дільниць, то зміст запитань не впливатиме на голосування, а лише буде використано в політичних цілях.

Крім того, Айвазовська підкреслила важливість джерела фінансування опитування.

- Тези президента, скоріше, наштовхують на думку, що з місцевих виборів ми одразу перекинемось в активність з національним референдумом, на який буде винесено 1 питання, що отримує найбільшу підтримку голосів 25 жовтня.

«Укрінформ» з посиланням на джерело в Офісі президента повідомляє, що наразі визначається процедура, безпека, кількість спеціальних додаткових бюлетенів, волонтерські групи-організатори, пише «Українська правда».

Співрозмовник також додав, що перше з анонсованих президентом 5 запитань можуть озвучити вже 13 жовтня. 

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень