5 ситуацій, коли не можна дивитись у дзеркало: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

Коли плачеш

Існує повір'я, що плакати біля дзеркала дуже небезпечно. Ридаюча людина може проплакати своє щастя дзеркалу. Предмет може забрати ваше здоров'я і життєву силу, адже під час плачу ви вразливі. Жінка, що плаче перед дзеркалом, може сльозами змити свою красу.

Вночі

Дивитися в дзеркало вночі від півночі до світанку дуже небезпечно. Пращури вірили, що вночі дзеркало перетворюється в портал в потойбічний світ. Нечисть може відобразитися в дзеркалі і налякати людину. 

Коли дзеркало тріснуло

Пошкоджена дзеркальна поверхня обіцяє хвороби і неприємності. У розбитому дзеркалі наше зображення розділяється на кілька частин, через що може зруйнуватися доля. Також вважається, подивившись на себе в розбите дзеркало, можна наблизити свою старість.

Під час похорону

Часто після смерті людини в будинку покійного на 40 днів завішують дзеркала. Існує забобон, що після смерті душа людини повертається в рідний дім. Якщо покійний побачить себе в дзеркалі, то його душа може переміститися в задзеркалля. Або душа покійного може забрати живого з собою.

Під час їжі

За прикметою, їсти перед дзеркалом не можна, оскільки можна «з'їсти» свою пам'ять і щастя, а дівчина може «з'їсти» красу.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень