5-річний хлопчик ледь не помер від іграшки, яку придбали в магазині

У дитини виникла сильна алергічна реакція

Іграшку, яка мало не вбила 5-річного Даніеля, придбала в магазині жителька Закарпаття.

Під час гри хлопчик прокусив неонову паличку китайського виробництва та почав задихатися. Мама хлопчика відразу звернулася до лікарні, яка, на щастя, поруч із їхнім будинком, де медики ввели дитині сильнодійні протиалергічні препарати, повідомляє ТСН.

Набряк може опускатися нижче до гортані й до трахеї й це ускладнює дихання. Тому треба реагувати миттєво. Це може ще призвести до системної реакції організму – анафілактичного шоку, – розповіла алергологиня Оксана Коваль.

Тим часом у магазині досі продають небезпечні іграшки. За словами продавців, зняти товар з продажу не мають права. Втім, про іграшку покупців тепер попереджають.

Водночас мама хлопчика переконана, що таке попередження має бути на упакуванні або етикетці.

Згідно з інформацією на упакуванні, товар із Китаю імпортує житомирське товариство. У місцевій Держпродспоживслужбі повідомили, що достеменних відомостей про такого імпортера в них немає. А з такого питання до них ніхто не звертався. Здійснювати ж позапланову перевірку Держпродспоживслужба має право в разі звернень споживачів. Відповідальних шукатимуть, якщо потерпілі не мовчатимуть.

Представник громадської організації із захисту прав споживачів Володимир Поляк пояснив, що споживач має:

Чітко зафіксувати, у кого він отримав послугу або продукцію. Якщо мова йде про порушення прав дитини, коли безпосередньо може виникати загроза життю чи здоров’ю дитини, то такі питання розглядає і прокуратура, – каже Володимир Поляк.

У такому випадку з продажу вилучать увесь товар, а потерпілі через суд можуть сподіватися на матеріальне та моральне відшкодування. Однак до суду такі справи доходять не завжди.

Споживачі не хочуть втягуватися у судові тяганини. Зазвичай йде звернення до магазину або до продавця й вирішується на місці чи заміною товару, чи поверненням коштів, – розповів юрист Павло Мельник.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень