5 речей, які притягують в дім щастя та оберігають від зла: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

Підкова

Практично кожен знає таку традицію, як повісити підкову над входом у будинок. Загалом підкова, вірили пращури, приносить удачу. Тому навіть зараз є люди, які ставлять її на чільне місце в оселі або при вході до неї.

Часник

Ще один символ, до якого зверталися в давнину – це часник. Люди вірили, що це сильний оберіг від злих духів. Навіть дотепер збереглася традиція класти його на чотири кути столу. А ще часник символізує здоров’я, тому доброю традицією є повісити пучок у кутку під стелею.

Мед

Аби в сім’ї було багатство, клали в домі мед. Так би мовити, щоб світлиця була повною чашею. Частували солодким смаколиком найбільш поважних гостей, відповідно, в майбутньому до такої сім’ї ставились з найбільшою пошаною.

Ікона

На чільному місці в кімнаті обов’язково має бути ікона. У всі часи молитва перед іконою є найсильнішим оберегом. В кожній українській оселі споконвіку всі її члени молилися перед святим зображенням та благали послати здоров’я та всіх гараздів.

Свічка

Ну і звичай, який дотепер є популярний – це зберігати освячену у храмі свічечку. У тривожні моменти, у періоди сильних гроз та бур зазвичай запалюють свічку та моляться біля неї. Зазвичай віряни цілий рік зберігають великодню та стрітенську свічки.

Джерело

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень