5 популярних продуктів, які не можна класти у морозилку

Їжа й напої, які погано переносять «мінус» і потім можуть вам нашкодити

Продукти у замороженому вигляді зберігаються набагато довше. Саме тому більшість господинь стараються зробити заготовки на зиму, нарізаючи зелень, овочі та фрукти, і відправляючи їх у морозильну камеру.

Однак насправді далеко не всі продукти, які ми зазвичай відправляємо за мінусової температури, можна зберігати таким чином. Вчені назвали 5 продуктів, які не можна морозити.

Зелень

Ми дуже любимо заморожувати зелень, і якщо зелену цибулю, петрушку і кріп можна відправляти в холод, і за мінусової температури вони збережуть не тільки користь, а й зовнішній вигляд, цього не можна робити з салатом, шпинатом і щавлем. Річ у тому, що після відтавання ця зелень перетвориться на зелений слиз.

Смажена їжа

Такі види страв не рекомендують заморожувати, адже вони втрачають свої смакові якості. Краще наробити напівфабрикатів і заморозити, тим самим скоротивши час на їхнє приготування у майбутньому.

Кисломолочні продукти

Після заморожування вони можуть змінити консистенцію – виділити сироватку чи молочні згустки. До того ж через холод у цьому продукті гинуть усі корисні біфідобактерії, а отже, вживання такого продукту стає просто безглуздим.

Яйця

У морозильній камері варені яйця можуть зіпсуватися і стати небезпечними для здоров'я людини. Річ у тому, що при мінусі шкаралупа тріскається, і через тріщини в яйця можуть потрапити бактерії та мікроби. До того ж на смак розморожені варені яйця стають як гума.

Газовані напої й пиво

Так не варто робити навіть у спеку. Багато хто забуває про них і лишає їх там на довгий час, від чого банки лопаються.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень