5 місць, які навіть не всі місцеві знають: куди варто піти у Львові (ФОТО)

Таких локацій ви ніколи не чули

Львів - старовинне місто з багатою історією та культурною спадщиною, відоме своїми туристичними місцинами. Чимало цікавих локацій у цьому місті відомі туристам.

Однак є й такі, про які можуть не знати навіть місцеві жителі. Ці приховані куточки та маловідомі пам'ятки заслуговують на увагу кожного, хто хоче відкрити для себе нові грані цього чарівного міста.

Двір загублених іграшок

Цей музей просто неба з’явився завдяки місцевому жителю, який випадково натрапив на забуті іграшки біля свого будинку. Він вирішив покласти їх під дах всередині двору, навіть не здогадуючись, що з часом ця місцина перетвориться на справжній музей покинутих іграшок.

Згодом інші жителі почали теж приносити іграшки, не тільки загублені, але й просто непотрібні. Особливістю також є те, що у двір можна не тільки приносити власні іграшки, але й забрати вподобану вами.

Ретро Гараж

В стінах колишнього трамвайного депо розмістилась виставка раритетного транспорту. На території розміщено чотири експозиції.

Одна з них належить Львівському історичному музею, де представлені зразки продукції Львівського мотозаводу 50-70 років XX ст.

Інші три експозиції - це приватні колекції львів’ян Андрія Гладуна і Тараса Майби. У колекції Андрія оригінальні велосипеди, мотоцикли, мопеди та скутери.

 

Тарас Майба виставляє колекційні автомобілі американського виробництва 70-80 років XX ст. та унікальну колекцію номерних знаків з 28 штатів США.

На виставці продемонстровані: ретро-автомобілі, мототехніка, рідкісні велосипеди, дерев'яна карета і маленькі автомоделі. Експонати зібрані з України, Німеччини, Австрії, Польщі, Болгарії, США, Італії та Чехії. Виставка «Ретро гараж» постійно поповнюється новими експонатами.

Меморіал Героїв Небесної Сотні

На цей час побудовані стела та три оглядові майданчики. На стелі встановлено 107 табличок із портретами загиблих Героїв Небесної Сотні, з іменами, прізвищами, датами народження та смерті, а також їхніми гаслами.

В спеціальні отвори на кожному портреті можна вставити квітку. Портрети погоджені з родинами загиблих. Стела виготовлена з кортену, який змінює свою фактуру з часом.

За словами автора проєкту Андрія Лесюка, стела символізує барикаду у вогні, яка змінює колір залежно від погоди та часу доби. Увечері стела підсвічується.

Пластиліновий будинок

Теперішній власник будинку замовив реконструкцію у львівського архітектора Миколи Сеника. За словами архітектора, ідея, як переробити будинок прийшла йому уві сні.

Будинок має вигляд, ніби з мультфільму. Цей пластиліновий будинок у Львові порівнюють з роботами каталонського архітектора Антоніо Ґауді з Барселони.

Музей народної архітектури

Такі музеї просто неба є у декількох містах України й кожен із них унікальний. Парк організований за поділом на історико-етнографічні регіони Західної України. Нині у музеї представлено понад сто пам’яток архітектури.

Фонди музею налічують понад 20 тисяч експонатів з Бойківщини, Гуцульщини, Лемківщини, Поділля, Полісся, Волині, Рівнинного Закарпаття, Покуття і Буковини, а також звісно Львівщини.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олена Швидка

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень