5 людей впали з 8 поверху будівництва. Директору підприємства Рівного оголосили підозру

Серед постраждалих - 4 неповнолітніх

Це сталося зранку 19 червня у Хмельницькому на будівництві багатоповерхівки для управління СБУ Хмельниччини, яке вели на вулиці Ранковій, 2-Б.

Зводила будинок хмельницька фірма «Будівельний альянс груп».

 

А фасадні роботи - утеплення та оздоблення - виконувало ТОВ «Рівнефасад».

Під час виконання будівельних робіт обірвалася несправна монтажна «люлька» з людьми. 1 людина випала, 4 травмувалися. Загалом 5 постраждалих швидка доставила до лікарні.

Після цього 4 з них перевели у дитячу лікарню, бо виявилося, що їм по 17 років.

 

Один з хлопців досі непритомний і у найтяжчому стані. У нього діагностували важку черепно-мозкову травму, перелам склепіння та основи черепа, двобічний пневмоторакс, розрив селезінки, розрив брижі товстої кишки й перелам трикісточковий лівої гомілки. 

 

Поліція порушила кримінальне провадження. В ході слідства з'ясувалося, що

потерпілі неповнолітні є цьогорічними випускниками Хмельницького вищого професійного училищі № 4.

 

Їх взяло на роботу підприємство «Рівнефасад» (директор Юрій Попко). Адже училище, де хлопці навчалися, мало з ним угоду щодо підготовки робітників та проходження виробничої практики його учнями.

 

Також правоохоронці встановили, що

на будівництві багатоповерхівки для СБУ працівники не були законно оформлені. Вони не проходили медоглядів, інструктажів та навчання з охорони праці.

 

А директор училища, де навчалися хлопці, Сергій Михайлов розповів, що

зірвався один кінець будівельної люльки. Чому так сталося - невідомо. Адже у таких люльках є кілька серйозних страховок. 

 

Постраждалі у люльці були чомусь без касок і не пристебнуті ременями. 

Директору та працівнику «Рівнефасаду» оголосили підозру. Адже слідство вважає, що вони усвідомлювали, що висотні роботи - це підвищена небезпека і що до них не можна залучати дітей. 

Якщо прокурори доведуть вину директора і працівника «Рівнефасаду», їм за ст. 272, п. 2 Кримінального кодексу України загрожуватиме

до 5 років обмеження волі або до 8 років тюрми та до 3 років позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

 

Джерело: suspilne.media

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень