«Пізно виявили, що його нема. А потім боялись зізнатись», - Якимчук озвучив подробиці трагедії у Хотині

Рятувальники витягли тіло 18-річного рівнянина з кар'єру

Кар'єри у Хотині, поблизу Рівного. Фото з водолазами опублікували рятувальники.
Кар'єри у Хотині, поблизу Рівного. Світлина з мережі авторства Віктора Малафея. Фото з водолазами опублікували рятувальники.

Відпочинок на кар’єрі у Хотині завершився трагедією. Напередодні компанія однокласників із Рівного поїхала на водойму біля бази «Партизан».

Очевидно, друзі випивали і не помітили відсутності одного з хлопців. А коли схаменулися – було вже пізно, повідомив очільник обласної аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах Анатолій Якимчук:

 - Почали його шукати, думали він кудись пішов. Вони нікому не зізнавались, що його немає, минуло трохи часу і з’ясувалось, що він пропав.

 

Подзвонили брату, сказали що його немає. Він зник близько шостої вечора, нам повідомили пів на дев’яту, ми виїхали й за 15 хв підняли тіло з того кар’єра.

 

Та база не обладнана, нема ніяких документів, нічого не було. Зараз у цьому розбираються правоохоронці.

 

Я хотів би застерегти: вода ще недостатньо прогрілася. Ну, і основною причиною загибелі на водоймах є купання в нетверезому стані. Зачасту 80% людей гинуть в стані алкогольного сп'яніння.

 

Ще однією причиною загибелі на водоймах є купання у непризначених для цього місцях. Там, де є рятувальні пости, обслуговування пляжів, там немає випадків загибелі.

 

На жаль, цьогоріч від початку року потонули 12 людей.

Мальовничі Хотинські кар'єри завжди приваблюють відпочиваючих. Особливо в спеку

Правоохоронці проводять досудове розслідування. Подію кваліфікують як нещасний випадок, зазначили речниця обласного управління Нацполіції Марія Юстицька:

 - 19 червня о 20:20 до служби 102 надійшло повідомлення від жительки с. Карпилівка, що близько 18-ї в с. Хотин, на водоймі поблизу бази відпочинку «Партизан» розшукують знайомого, який плавав та зник.

 

Телефон та речі - на пляжі.

 

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група та працівники обласної аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах, близько 22-ї виявили тіло 18-річного жителя Рівного, без ознак життя.

 

При огляді трупа ознак насильницької смерті не виявлені. Труп доставили в морг. Розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 115, тобто умисне вбивство з відміткою нещасний випадок.

Зазначимо, що напередодні у Здолбунові міг втопитися ще один хлопець. На водоймі у місті місцевим вдалося витягти з води 15-річного юнака. Його у важкому стані госпіталізували.

Рятувальники закликають купатися лише у спеціально облаштованих місцях, а також відмовитись від вживання алкогольних напоїв під час відпочинку у спеку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень