5 легких та швидких рецептів салатів з авокадо на будь-який смак: Готувати дуже легко (ФОТО)
Корисні салати з авокадо
Авокадо не лише корисний інгредієнт у будь-яких салатах, а й універсальний — він добре поєднується з м'ясом, рибою, морепродуктами, яйцями, будь-якими видами сиру, фруктами, овочами, крабовими паличками та рибними консервами.
Грецький салат з авокадо
Інгредієнти:
- свіжі огірки — 2 шт.
- авокадо — 1 шт.
- червона цибуля — ½ шт.
- помідори — 2-3 шт.
- болгарський перець — половинка
- фета — 200 г
- оливки — 80 г
- часник — 2 зубчики
- оливкова олія — 4 ст.
- червоний винний оцет — 2 ст. л
- сушений орегано — 1 ч. л
- сіль на смак
Часник подрібніть і ретельно змішайте з олією, оцтом, орегано та сіллю. Огірки та авокадо наріжте тонкими скибочками, цибулю — півкільцями, а помідори та перець — великими кубиками. Подрібніть фету. Змішайте овочі з сиром, оливками та заправкою. За бажанням посипте салат зеленню.
Зелений салат з авокадо
Інгредієнти:
- броколі — 250-300 г
- огірки — 3 шт.
- авокадо — 1 шт.
- молодий шпинат — 100 г
- лайм — 1 шт.
- перець чорний мелений, сіль на смак
- італійські трави на смак
- оливкова олія на смак
Суцвіття броколі відваріть у підсоленій воді 3-4 хвилини, поріжте на частини. Огірки наріжте кружальцями, авокадо не надто великими шматочками. Шпинат, авокадо, броколі та огірки перемішайте. Збризкайте соком лайма, посоліть, поперчіть, посипте італійськими травами та полийте оливковою олією.
Салату з авокадо, рибою та манго
Інгредієнти:
- лимон — 1 шт.
- філе червоної риби — 250-300 г
- манго — 1 шт.
- авокадо — 1 шт.
- фіолетова цибуля — половинка
- листовий салат — 1 пучок
- сіль, перець чорний мелений на смак
- оливкова олія — 2 ст. л
- яблучний оцет — 2 ст. л
- кунжут і м'ята на власний смак
З лимона вичавіть столову ложку соку. Натріть рибу сіллю, перцем і лимонним соком. Підрум’яньте в сковороді з олією та виделкою розламайте на шматочки. Манго та авокадо наріжте шматочками, цибулю — половинками або четвертинками кілець. Листя салату крупно наріжте.
У мисці з’єднайте рибу з листовим салатом, манго, авокадо та цибулею. Злегка посоліть і поперчіть. Оливкову олію змішайте з яблучним оцтом. Полийте салат заправкою, посипте кунжутом і додайте гілочки м’яти.
Салат з авокадо та беконом
Інгредієнти:
- бекон — 200 г
- помідори чері — 100 г
- авокадо — 1-2 шт.
- лимон — 1 шт.
- листова зелень для салату — 100-150 г
- фета або інший сир — 50-70 г
- оливкова олія — 70–80 мл
- червоний винний оцет — 30 мл
- цукор — 2 ч. л
- діжонська гірчиця — ½ ч. л
- часник — 1-2 зубчики
- сіль — ½ ч. л
- можна додати половинку фіолетової цибулі
Змішайте оливкову олію з винним оцтом, цукром, гірчицею, подрібненим часником і сіллю.
Бекон обсмажте порціями в сковороді без масла, потім наріжте невеликими шматочками. Чері наріжте половинками чи четвертинками. Авокадо наріжте середніми шматочками та полийте однією-двома столовими ложками соку, вичавленого з лимона.
Складіть до миски бекон, листову зелень, авокадо, цибулю та чері. Посипте шматками сиру, полийте соусом і одразу подавайте до столу.
Салат з авокадо, кукурудзи та селери
Інгредієнти:
- авокадо — 2 шт.
- селера — 3 стебла
- лимон — 1 шт.
- консервована або відварена кукурудза — 3 ст. л
- сіль, перець чорний мелений, інші спеції на смак
- оливкова олія — 120 мл
Авокадо і селеру наріжте невеликими шматочками. З лимона вичавіть сік. Перемішайте авокадо, селеру, кукурудзу. Посоліть, поперчіть, заправте соком та олією. Добре перемішайте і дайте постояти 15 хвилин.
Джерело: ТСН
Радіо Трек: НОВИНИ