5 фраз, які свідчать про знижену самооцінку

Те, що ми говоримо, видає нашу невпевненість у собі

«Що ти думаєш...?»

Це запитання свідчить, що співрозмовник не впевнений у своїх твердженнях і буквально благає інших підтвердити їх. Через таку фразу люди виявляють потребу шукати зовнішньої підтримки та підтвердження своїх поглядів, спостережень і навіть власного досвіду.

«Вибач»

Люди, які постійно просять вибачення навіть через дрібниці, часто намагаються у такий спосіб уникнути конфронтації. Тих, хто регулярно говорить «вибач» навіть у ситуаціях, які цього не вимагають, сприймають як підлабузників. Ніхто зі здоровою самооцінкою не відчуває потреби вибачатися за своє існування.

«А що б зробив ти?»

Немає нічого поганого в тому, щоб попросити поради у когось, кого ви поважаєте і ким захоплюєтеся. Але чи помічали ви коли-небудь, що деякі люди запитують про це усіх? Це викриває відсутність самовпевненості, оскільки це показує, що вони намагаються бути рішучими. Такі люди просто недостатньо довіряють своїм судженням, щоб відстояти свої рішення.

«Я не знаю, але...»

Люди часто використовують цю фразу, щоб пом'якшити свої твердження, оскільки бояться засмутити інших або здатися занадто жорсткими. 

«Мені пощастило»

Люди зі здоровою самооцінкою спокійно можуть сприймати похвалу. Вони не сумніваються у своїх здібностях і вдячні та скромні, коли люди вказують на їхні досягнення або роблять їм компліменти. Але коли це хтось із низькою самооцінкою, вони справді будуть заперечувати це і радше припишуть свої досягнення удачі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень