5 діб арешту: В Україні почали карати водіїв за непройдений техогляд автомобіля

Це сталося у березні

На Чернігівщині суд присудив водію 5 діб арешту за те, що він керував автомобілем без пройденого технічного огляду. Такий вирок опублікували у реєстрі судових рішень.

Поліцейські зупинили машину FORD TRANSIT, виявили, що транспортний засіб не пройшов техогляд і водій отримав постанову на підставі ч. 3 ст. 121 КУпАП із накладенням штрафу в розмірі 340 грн.

Водій оплатив штраф, але він не знав, що при повторному порушенні протягом року він понесе значно суворіше покарання, повідомляє «Дорожній адвокат».

За повторне порушення протягом року штраф становить від 850 грн до 1700 грн з позбавленням прав на строк від 3 до 6 місяців або адміністративний арешт на строк від 5 до 10 діб.

Також водій, окрім відбування арешту, сплатив судовий збір.

Нагадаємо, починаючи з 2023 року в Україні повернули обов'язкові техогляди транспортних засобів. Проходити техогляд, незалежно від того, коли був зареєстрований автомобіль, повинні:

  • транспортні засоби, протягом 10 днів після того, як вони були перереєстровані на ім’я нового власника;
  • машини, що потрапили до ДТП, і при цьому пошкоджень зазнали елементи, від яких залежить безпека пересування (підвіска, рульовий механізм, гальма), або ж був сильно деформований кузов;
  • авто, на яких були виявлені суттєві неполадки під час водіння.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень