400 тисяч сімей в Україні опиняться за бортом. Уряд ухвалив важливе рішення про фінансування субсидій 

У проєкті бюджету на 2025 рік значною мірою урізали кількість отримувачів підтримки 

У новому році суттєво зменшиться кількість субсидій та пільг, які виділяють для підтримки українських сімей. За попередніми підрахунками близько 400 тисяч домогосподарств не будуть отримуватимуть державну допомогу.

Загалом витрати на виплату субсидій та пільг планують урізати на 7,6 мільярда гривень.

До державного бюджету 2025 року на фінансування житлових субсидій, пільг на житлово-комунальні послуги, а також на придбання палива та скрапленого газу заклали 42,321 мільярда гривень. Така сума дозволить надати допомогу на оплату ЖКП приблизно 2,8 мільйона домогосподарств.

У бюджеті на 2024 рік на субсидії та пільги було закладено майже на понад 7,5 мільярда гривень більше – 49,9 мільярда гривень.

Втім, уряд обіцяє не залишати українців сам на сам з комунальним тягарем. Замість субсидій збільшать кількість тих, хто зможе отримувати адресну допомогу. Зокрема переглянуть критерії оцінки фінансово-майнового стану субсидіантів, припинять виплачувати допомогу особам, які мешкають за кордоном або на тимчасово окупованих територіях. Крім того, уряд планує запровадження щомісячної верифікації виплат.

Джерело: На пенсії 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень