4 звички, які не дають розбагатіти

Вони характерні для людей, які живуть у бідності

1) Не створювати запас

Якщо ви відразу витрачаєте всі гроші, які отримуєте за роботу, то ніколи не станете заможною людиною. Важливо щоразу відкладати якусь суму про запас: у конверт чи на банківський рахунок. Це може бути 10-25% від доходу.

Але, приміром, за рік назбирається якась сума, яку можна буде витратити на щось суттєве: якісний відпочинок, додаткові знання, гарний ремонт. Та й у разі критичних ситуацій - втрати роботи, хвороби - у вас буде так звана подушка безпеки. 

 2) Не збільшувати дохід

Про збільшення доходу потрібно думати щодня. По-перше, так ви себе налаштуєте психологічно на те, що ви достойні більшого. По-друге, думки здатні матеріалізуватися.

Важливо ментально готувати себе до більшого доходу та щодня думати, як заробити. Не варто думати, що гроші знецінюються, тому немає сенсу їх накопичувати – це пряма дорога до бідності. Важливо не жити одним днем, а думати наперед.

3) Не контролювати витрати

Бездумна витрата грошей – це ще одна шкідлива звичка. Щоб цього не траплялося, візьміть собі за звичку вести облік витрачених грошей, до того ж письмовий. Так ви швидше помітите, на які непотрібні речі тратитеся.

Ще: у магазин ходіть зі списком того, що потрібно купити, і суворо його дотримуйтеся. Так ви захистите себе від необдуманих покупок.

4) Не розвиватися

Інвестиція у свій розвиток – найефективніша витрата грошей. Це може бути здобуття додаткової освіти у своїй професії, чи навчання новій, або опанування навичок ведення власної справи.

Усе це в майбутньому може принести збільшення доходів чи за рахунок кар’єрного росту, чи роботи у більш прибутковій сфері. Тож не бійтеся вийти із зони комфорту і вирушити назустріч мрії. 

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень