4 звички, які не дають розбагатіти

Вони характерні для людей, які живуть у бідності

1) Не створювати запас

Якщо ви відразу витрачаєте всі гроші, які отримуєте за роботу, то ніколи не станете заможною людиною. Важливо щоразу відкладати якусь суму про запас: у конверт чи на банківський рахунок. Це може бути 10-25% від доходу.

Але, приміром, за рік назбирається якась сума, яку можна буде витратити на щось суттєве: якісний відпочинок, додаткові знання, гарний ремонт. Та й у разі критичних ситуацій - втрати роботи, хвороби - у вас буде так звана подушка безпеки. 

 2) Не збільшувати дохід

Про збільшення доходу потрібно думати щодня. По-перше, так ви себе налаштуєте психологічно на те, що ви достойні більшого. По-друге, думки здатні матеріалізуватися.

Важливо ментально готувати себе до більшого доходу та щодня думати, як заробити. Не варто думати, що гроші знецінюються, тому немає сенсу їх накопичувати – це пряма дорога до бідності. Важливо не жити одним днем, а думати наперед.

3) Не контролювати витрати

Бездумна витрата грошей – це ще одна шкідлива звичка. Щоб цього не траплялося, візьміть собі за звичку вести облік витрачених грошей, до того ж письмовий. Так ви швидше помітите, на які непотрібні речі тратитеся.

Ще: у магазин ходіть зі списком того, що потрібно купити, і суворо його дотримуйтеся. Так ви захистите себе від необдуманих покупок.

4) Не розвиватися

Інвестиція у свій розвиток – найефективніша витрата грошей. Це може бути здобуття додаткової освіти у своїй професії, чи навчання новій, або опанування навичок ведення власної справи.

Усе це в майбутньому може принести збільшення доходів чи за рахунок кар’єрного росту, чи роботи у більш прибутковій сфері. Тож не бійтеся вийти із зони комфорту і вирушити назустріч мрії. 

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень