Чому 4 червня не можна стригти чоловіка: народні прикмети

4 червня вшановується пам’ять мученика Василіска

В цей день було не прийнято працювати на землі, інакше, вважали, виросте лише бур’ян, полин та волошки. Тому 4 червня присвячують клопотам по дому.

Існує легенда про те, що у цей день може народитися цар Василіск — істота з тілом жаби, головою півня та зміїним хвостом. Від його погляду все живе гине: джерела і колодязі висихають, дівчата втрачають красу, а урожай в’яне. Щоб цього не сталося, напередодні дня Василіска господарі збирають всі яйця і варять їх круто.

Дівчата цього дня ворожили на вінку. Вінок із польових квітів пускали по річці: потонув – до біди, поплив з очей – до щасливих подій.

Якщо в цю ніч присниться гарний сон, значить, ваші стосунки з протилежною статтю розвиваються гармонійно. Якщо сновидіння виявиться тривожним - пора щось змінювати в тактиці своєї поведінки.

Що не можна робити 4 червня

Дівчатам у цей день не рекомендували лити сльози, навіть від радості, інакше протягом року доведеться плакати по-справжньому. 

А ось заміжнім жінками 4 червня не можна самостійно стригти своїх обранців. Вважали наші предки, що так можна позбавити їх декількох років життя або навіть залишитися вдовою.

Не варто в цю п'ятницю мити і підмітати підлогу. Якщо це необхідно, то починайте працювати від виходу до центру кімнати, щоб не вимести з дому удачу.

Якщо в цю ніч вам присниться гарний сон, значить, ваші стосунки з протилежною статтю розвиваються гармонійно. Якщо сновидіння виявиться тривожним - пора щось змінювати в тактиці своєї поведінки.

Прикмети на 4 червня

Багато павуків та оводів - до гарного врожаю огірків.

Рік буде врожайним, якщо у день Василіска вранці на траві багато роси.

Соловей вночі співає – погода обіцяє бути хорошою і теплою.

Тумани на Василіска – до грибного літа.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень