Чому 23 травня вважали особливим днем: народні прикмети

23 травня вшановують пам'ять одного з учнів Ісуса Христа – Симона

У цей день відмовлялися від польових робіт, щоб не порушувати спокій землі

На поле 23 травня не виїжджали, оскільки земля вважалася у цей день іменинницею, і робота на ній була великим гріхом. Намагалися не тривожити землю ні лопатою, ні бороною, і навіть забивати кілочки було суворо заборонено.

У народі Симона вважали покровителем трав і вірили, що саме з його волі на Землі ростуть різні види трав. Йому також молилися 23 травня про пошук скарбів.

Знахарі і знахарки в цей час збирають цілющі трави в лісі, щоб готувати з них корисні зілля. Вважається, що саме сьогодні трави отримують магічну силу.

Зазвичай лікувальні трави 23 травня збирали на самоті. Перш ніж зірвати їх, виголошували спеціальні замовляння, стоячи на колінах.

Трави 23 травня могли збирати не всі - це робили люди виключно з чистими помислами. Попередньо парилися в лазні, одягали лише чисті речі і не думали про погане, вирушаючи на збір.

Зазвичай їх не зривали голими руками, а використовували для цього чисті хустки і рушники, щоб чудодійна сила рослин не зникла. Всі трави 23 травня збирали в пучки, а потім відправляли сушитися на горище.

На Симона звертали увагу на віники. Була прикмета: якщо віник, який стоїть біля ліжка, дуже швидко в'яне, то людину чекає страшна хвороба. Якщо ж довго зберігає свіжість – попереду чекає довге і щасливе життя.

Народні прикмети на 23 травня

Дощ іде - літо буде непогожим

Вранці бджоли дуже швидко літають - буде сонячний день

Дме вітер під час дощу - до гарної погоди

До вечора не зникають купчасті хмари - до поліпшення погоди

Кріт навколо нори землю розкидає - дощ піде

До світанку чутно пташині пісні - буде дощ.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень