Чому 31 жовтня потрібно їсти цибулю: народні прикмети

31 жовтня - День святого Луки

31 жовтня молилися святому апостолу Луці, вважаючи його наставником всіх живописців. Крім того, йому також молилися і про зцілення від різних недуг.

Святого Луку вважають автором чотирьох Євангелій. Також він відомий як один з 70 апостолів і сподвижник апостола Павла. Крім того, згідно з історичними відомостями, саме Лука є першим іконописцем, тому його вважають покровителем усіх живописців.

31 жовтня намагалися обов'язково з'їсти хоча б трохи цибулі, щоб зберегти здоров'я на весь наступний рік. Також було заведено влаштовувати цибульні базари.

У день Луки вранці вирушали до церкви для того щоб помолитися Луці про добробут в родині. За допомогою до святого також зверталися і городники.

Вважалося, що святий Лука позбавляє від "семи недуг", виводить з людини кволість і дає силу. До Луки зверталися з молитвами іконописці перед розписом храмів і написанням святих образів.

Народні прикмети на 31 жовтня:

Якщо на вишні 31 жовтня ще залишилися листя, то сніг, що випав, швидше за все, швидко розтане

Хмари по небу пливуть з півночі на південь - погода буде ясною, і навпаки

Блідий і каламутний місяць 31 жовтня - чекай дощу або снігу. Можливі також морози

Якщо 31 жовтня ще не випав сніг, то зими ще довго чекати

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень