Три місяці літніх канікул – радянський спадок! Чи варто в Україні переймати досвід інших країн?

Ціле літо школярі відпочивають лише у пострадянських державах

Фото ілюстративне

Таке випливає із аналізу, зробленого сайтом НУШ.

Редакція Нової української школи робить висновок, що в більшості країн літні канікули тривають від одного до двох місяців, натомість зимові в багатьох країнах «подвійні»: є окремі канікули на Різдво та у лютому.

У деяких країнах, наприклад Польщі, Греції, Італії, Японії, Південній Кореї, немає осінніх канікул.

Натомість у Південній Кореї зимові канікули довші за літні, адже охоплюють період Китайського (Lunar) Нового року – свята, яке широко відзначають у багатьох країнах Азії.

У більшості європейських країн терміни канікул можуть значно варіюватися залежно від регіону – часто такі відмінності зумовлені не лише історичними, культурними й кліматичними обставинами, а й бажанням влади уникнути логістичного колапсу, який може виникнути, якщо всі вчителі й учні відпочиватимуть водночас.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень