Надходження податків на житлову нерухомість у Рівному перевершили очікування

За чотири місяці 2016 року (січень-квітень) платники податків, які перебувають на обліку в ДПІ у м. Рівному, сплатили до бюджету 3,1 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Таким чином, платники податку сплатили на 12% більше, ніж прогнозувала податкова. Приріст надходжень у порівнянні з відповідним періодом минулого року склав 1,5 млн гривень.

Варто додати, що у 2016 році платники – фізичні особи сплачуватимуть податок за житлову та нежитлову нерухомість за 2015 рік.

До 1 липня 2016 року за місцем реєстрації надійдуть податкові повідомлення-рішення про сплату суми податку із зазначенням відповідних платіжних реквізитів. Термін сплати податку – 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Нагадаємо, рішенням Рівненської міської ради у 2015 році визначено площу приміщень, які підпадають під оподаткування.

Рівняни, які мають квартири до 70 м.кв., звільняються від оподаткування житла. Не залежно від кількості квартир. Якщо ж квартира має більшу площу, встановлюється плата 0,5% за кожен квадратний метр, що перевищує пільгову площу (6 гривень). Для приватних будинків пільговий поріг - до 150 м.кв. Не сплачуватимуть поки податок і за нежитлові приміщення (сараї, хліви, гаражі…)

Для комерційної нерухомості податкова ставка становитиме 0, 5%.

Не сплачуватимуть податок і власники різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири та житлового будинку, у тому числі їх часток), у разі, якщо цей об’єкти житлової нерухомості не перевищує площу 220 квадратних метрів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень