27 мешканців Рівненщини платять за газ по індивідуально дорожчому тарифу

Бо у них немає лічильників

Близько трьох десятків мешканців Рівненщини сплачують за газ за ціною, яка майже втричі вища, ніж для інших споживачів.

Нещодавно Кабмін знизив норми споживання газу до 3.28 м3 на одну людину, хоча фактично середнє споживання газу вдвічі більше.

Зараз у житлових будинках, де газом користуються для приготування їжі, «Рівнегаз»безкоштовно встановлює індивідуальні лічильники газу. Загалом по області таких понад півтори тисячі абонентів. А для споживачів, які відмовляються від лічильників застосовують інший тариф, говорить прес-секретар «Рівнегазу» Світлана Сабанюк:

Нещодавно Кабмін знизив норми споживання газу до 3.28 м3 на одну людину. При ціні у липні - 7 грн.10 копійок за один куб, це становитиме - 23 грн 29 коп на одну зареєстровану людину.

 

Тож, якщо споживач відмовляється від безкоштовного встановлення лічильника «Рівнегаз» має право припинити такому споживачу газопостачання або нарахувати  вартість газу за іншою формулою.

 

Тоді на одну зареєстровану людину норма становитиме 9.8 м3 газу. Множимо 9,8 на 7.10 і отримуємо 69 грн.58 копійок на одну зареєстровану людину.

Зараз вже 27 споживачів переведені на такий тариф.

Вони платять по граничних нормах не тому, що у них немає лічильника, а тому, що відмовилися від його встановлення за інвестпрограмою, тобто безкоштовно.

Тож у підприємстві закликають абонентів не перешкоджати безкоштовному встановленні засобів обліку.

А тим споживачам, хто вже платить по дорожчому тарифу, аби не переплачувати, доведеться  встановлювати індивідуальні лічильники за власні кошти.

Своєю чергою на адресу «Рівнегазу» надходять заяви з проханням безкоштовно встановити індивідуальні лічильники газу у багатоквартирних будинках.

Нині в області близько 250 багатоповерхівок, які обладнані загально будинковим  лічильником.

Однак мешканці скаржаться, що обсяг спожитого ресурсу розподіляють пропорційно між власниками квартир за кількістю мешканців, хоча споживання газу є нерівномірним.

У підприємстві наголошують, якщо на будинок уже безкоштовно встановили лічильник, то індивідуальний прилад обліку споживач може встановити лише за свій власний кошт.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Теги: Рівнегаз
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень