26 квітня збирають медунку: народні прикмети

26 квітня православна церква згадує святу Фомаїду Єгипетську, в народі цей день називають Фомаїда-Медуниця або Заячі іменини

У цей день починає цвісти медунка. Тому у цей час вперше починають вилітати джмелі. Було заведено вшановувати зайців, які, за прикметами, у цей день відзначають свої іменини.

Вважалося, що саме 26 квітня медунка набуває цілющої сили. Її збирали, готували народні ліки, а також додавали в супи і в салати.

Зазвичай медунку збирала найдосвідченіша жінка в сім'ї, оскільки для цього доводилося йти в ліс, що було досить небезпечним. До речі, жінки 26 квітня одягалися в чоловічий кожух, щоб убезпечити себе і від звірів, і від випадкових розбійників.

Народні прикмети на 26 квітня

Якщо голос зозулі добре чути, значить, почнеться швидке потепління

Якщо вночі небо ясне, рік буде врожайним

Якщо до 26 квітня розпустився дуб, літо буде теплим і приємним, якщо на ньому залишилося багато торішніх жолудів, можна чекати хороший урожай

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень