23 грудня у Білорусі на 5 годин збільшать безпольотну зону - вона межує з Рівненщиною (ФОТО/ВІДЕО)

Ця безпольотна зона межує відразу з трьома українськими областями

23 грудня у Білорусі з 10:00 до 15:00 збільшать одну із зон обмеження польотів. Про це повідомляє моніторингова група «Білорускі Гаюн».

Йдеться про полігон «Осиповичський». Ця безпольотна зона межує відразу з трьома українськими областями. Це Волинська, Житомирська та Рівненська. Зауважимо, що основна зона обмеження польотів на півдні Білорусі продовжує діяти до 1 січня 2023 р. і наразі не продовжувалась.

Також росія почала перекидання на південь Білорусі техніки, яку раніше привезли на полігони з мобілізованими окупантами.

Упродовж сьогоднішнього дня аналітики фіксують перевезення танків, вантажівок і особового складу русні із білоруських полігонів у північній і центральній частинах країни, на Південь - ближче до кордону з Україною.

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що воєнна загроза з боку Білорусі поступово зростає. Проте українські захисники теж вживають адекватних заходів.

Його коментар оприлюднили на офіційній сторінці командування Об'єднаних сил.

Командувач каже, що, відповідно, ми вживаємо всіх заходів для того, щоб знизити цей рівень загрози. Зараз у Білорусі зосереджені 2 мотострілецька дивізія першої танкової армії та авіаційне угрупування, в складі якого є новітні зразки російської авіації. Також у цій країні є підрозділи, озброєні оперативно-тактичними ракетними комплексами «Іскандер» з балістичними ракетами до них.

За словами Наєва, цього потенціалу достатньо для створення загрози Україні та проведення тактичних дій з обмеженими цілями. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень