21 червня - літнє сонцестояння: що не можна робити в цей день

Цього року день літнього сонцестояння припадає на 21 червня, 18:54 за київським часом

У звичайні роки літнє сонцестояння випадає на 21 червня, а у високосні роки на 20 червня.

Тривалість найдовшого дня в році складе 17 годин і 33 хвилини. А найкоротша ніч триватиме менше 7,5 годин, що становить лише чверть доби.

У році — два сонцестояння: зимове й літнє. У північній півкулі зимове сонцестояння відбувається 21 або 22 грудня, і тоді спостерігається найкоротший день і найдовша ніч, а літнє — 20 або 21 червня, і тоді спостерігається найкоротша ніч і найдовший день. 

Що не можна робити в день літнього сонцестояння

Не можна скандалити та з'ясовувати стосунки. 

Не рекомендується грати з вогнем та ігнорувати правила безпеки, адже можна викликати гнів цієї стихії.

Що можна робити в день літнього сонцестояння

Астрологи радять у цей день загадати найзаповітніше бажання. Вони також вважають, що найдовший день в році по-різному впливає на знаки зодіаку.

Особливо вдалим 21 червня обіцяє бути для представників вогняних знаків, яких оберігає Сонце. Це — Леви, Овни, Стрільці.

Вважають, що роса в цей день володіє магічними властивостями. Тому в цей день варто зібрати ранкову росу, яка дасть збереже надовго красу.

На день сонцестояння, вважали наші предки, необхідно покласти біля порогу будинку кропиву, тоді всі напасті обійдуть дім стороною.

На день сонцестояння потрібно зібрати лікарські трави, зробити з них букет і повісити на видному місці у домі. Так дім оминуть всі біди і хвороби.

Прикмети на день літнього сонцестояння

Дощ в літнє сонцестояння – неврожай і бідний рік.

Вранці багато роси – до багатого врожаю.

Вода, яку набрали вранці 21 червня, вважається цілющою. Воду набирали з колодязів і джерел, вмивалися нею в цей же день і пили.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень