20 березня – святкування ікони Божої Матері «Споручниця грішних»

У цей день також вшановується пам'ять великомученика Василя

20 березня поклоняються чудотворній іконі "Споручниця грішних". Ікона Божої Матері "Споручниця грішних" названа так за написом, що зберігся на ній: "Аз споручниця грішних до Мого Сина...".

Невідомо, хто став її автором, але силу зцілення ікони було відкрито в середині ХIХ століття. Віряни вважають, що під час сімейних розладів і душевного неспокою молитва перед іконою Богородиці дає душевні сили, надію і віру у зцілення.

На Рівненщині ікона Божої Матері "Споручниця грішних" зберігається в Корецькому жіночому монастирі з XVII століття. Лик Божої Матері з Богонемовлям на лівій руці написаний на дерев'яній дошці. Ікона спрадавна була в замку корецьких князів і носила найменування "благодатна".

У народі день 20 березня називали Василем Крапельником, оскільки саме зараз наступають довгоочікувані відлиги, течуть струмки, дзвенить крапель. Вважають, що похмуре зимування залишилося позаду, і природа прокидається від сну.

Якщо 20 березня вночі раптом вікно трісне або з даху пласт снігу зірветься, то, за народною думкою, це гріхи тяжкі на землю падають. 

Народні прикмети на 20 березня

З дахів крапель - рік буде дуже родючим

Прилетіли 20 березня практично всі птахи - до рясного врожаю хліба

Вода тане, але лід при цьому стоїть - буде дуже неврожайний рік

Прилетіли 20 березня жайворонки - погода буде теплою. А якщо в цей день побачиш зяблика - чекай похолодання

Прилетіли журавлі - чекай пізньої весни

Ластівка в'є гніздо на сонячній стороні - прикмета того, що літо буде непогожим.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень