2 хвилини — і м’яке. Як зробити авокадо стиглим і смачним, якщо купили незріле
В авокадо дуже багато корисних речовин
Заморський плід авокадо набув неабиякої популярності в Україні. І недарма, адже в авокадо велика кількість корисних речовин та жирів. Найсмачніше – м’яке авокадо, але знайти таке на прилавку не завжди виходить, часто «алігаторева груша» буває твердою.
Проте є лайфхак, який допоможе вам зробити авокадо м’яким.
Як зробити авокадо стиглим і смачним за 2 хвилини
Коли авокадо нестигле, воно гірке та несмачне. Такий плід зіпсує страву й настрій, а тому їсти його точно не варто. Однак не поспішайте його викидати. Вам допоможе простий лайфхак з мікрохвильовкою.
Візьміть авокадо та розріжте його навпіл. Кісточку потрібно вийняти. Потім загорніть кожну з половинок авокадо у харчову пластикову плівку, яка придатна для нагрівання у мікрохвильовій печі.
Помістить замотані половинки у піч, увімкніть таймер на дві хвилини та зробіть температуру нагрівання високою.
Коли авокадо прогріється, дайте йому трохи охолонути й покладіть плід у холодну воду, це зупинить процес нагрівання м'якоті й вона не звариться.
Після цього можете сміливо куштувати плід. Авокадо стане м'яким, смачним та дуже стиглим. Завдяки цьому ви легко зможете приготувати гуакамоле або тости, також плоди можна додавати у смузі та салати.
Джерело: rbc
Радіо Трек: НОВИНИ