Чому 17 січня ввечері не виходили із дому і не дивились у вікно: народні прикмети

Сьогодні Православна церква вшановує пам’ять преподобного Феоктиста та преподобномученика Зосима

Поки Святки не закінчаться, по землі гуляє нечисть — в це вірили наші предки. Це особливий час, коли магія стає доступною для всіх.

Тому знахарі вночі варили чортополох з воском і ладаном для лікування хвороб, вигнання бісів, втамування дівочих переживань. Цю ладанку носили на шиї біля хреста.

Щоб будинок залишили злі сили, що вводять людей в гріх і заважають їм жити, 17 січня необхідно взяти ікону і обійти з нею навколо будинку, читаючи молитву.

Прикмети на 17 січня попереджають, що сьогодні не можна виходити з дому після заходу сонця. Якщо людина порушить це правило, то з нею трапиться нещастя.

У цей день прийнято ходити до церкви, молитися, просити захисту від зла. А господині миють вікна освяченою водою, щоб зробити будинок непридатним для всього поганого і очистити його від скверни.

Також прикмети на 17 січня попереджають, що сьогодні не можна ні в якому разі дивитися у вікно вночі з опівночі до трьох годин після опівночі. Нібито, якщо в цей час глянеш у вікно, то можна зійти з розуму.

Наші предки вірили, що у цей день можна дізнатися, збудеться ваше бажання чи ні.

Для цього потрібно ввечері вийти на вулицю і подивитися на зоряне небо. Якщо ковш великої ведмедиці знаходиться праворуч, то бажання збудеться. Дівчині побачити праворуч чумацький шлях – до заміжжя.

Народні прикмети на 17 січня

Якщо на деревах багато снігу, то рік буде вдалим для бджолярів.

Чисте небо і повний місяць у Феоктистів день – до сильної повені.

Вранці туман – до урожаю ярих.

Безхмарне небо – до затяжних морозів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень