Чому 16 липня не варто братися за нові справи: народні прикмети

Православна церква 16 липня вшановує мучеників Мокія і Марка

За народними прикметами, 16 липня – нещасливий день. Наші предки вважали, що краще не починати в цей час ніяких нових справ, та й взагалі слід бути обережним.

У народі день прозвали маковим, тому що в цей період сіяли мак. У минулі часи вірили, що мак здатний протидіяти нечистій силі. Це вірування пояснюється тим, що рослина має снодійні властивості, тобто може приспати ворожих людині духів.

Крім того, насіння дикого маку вважали потужним оберегом. Його потрібно освятити в церкві в Медовий спас (14 серпня), а потім завжди носити з собою. Це вбереже вас від неприємностей і нещасних випадків. 

Раніше мак сипали у взуття нареченим, щоб захистити їх від відьом і чаклунів. За легендою, поки відьма не перерахує всі макові зерна, вона не зможе нашкодити молодим.

Через велику кількість насіння в народі мак вважався символом достатку і багатства. Зернятка змішували з курячим кормом в надії, що птахи будуть краще нестися. 

Народні прикмети на 16 липня

Павук з гнізда вийшов і почав ткати нову павутину – до ясного дня.

Комарі і мошки роєм літають – на гарну погоду в найближчий тиждень.

Якщо багато щавлю вродило, то зима теплою буде.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень