До якої ікони моляться 9 липня за здоров'я дітей

У православній церкві 9 липня вшановується пам'ять святого Давида Солунського – грецького святого, який проживав в V столітті.

Також 9 липня - день Тихвинської ікони Божої Матері. За переказами, Тихвинська ікона Божої Матері була написана апостолом і євангелістом Лукою.

У V столітті з Єрусалима вона була перенесена в Константинополь. За 70 років до взяття міста турками, в 1383, ікона з Візантії чудесним чином зникла і з’явилася над Ладозьким озером. 

До ікони Тихвинської Божої Матері моляться за здоров'я маленьких дітей.

Цей день в старовину називали суничником, оскільки дозрівала суниця, і дівчата вирушали в ліс на її збір. Одночасно бджоли починали дуже активно мед збирати.

Під час збору врожаю суниці також брали листя цієї рослини і готували на їх основі різні засоби. 

Народні прикмети на 9 липня

Сонячний день на Давида – хороша погода протримається аж до осені

Спекотна погода – буде ще близько 40 спекотних днів з посухою і без опадів. Вже потім почнуться осінні дні, настане похолодання

Засуха 9 липня – до самої осені грибів не буде

При поливі розсада повністю вбирає в себе воду – скоро настане посуха. Якщо ж, навпаки, вода 9 липня залишається на поверхні ґрунту, то чекай дощів найближчим часом.

До речі, мінімальна температура 9 липня у Рівному за останні 100 років була у 1985 році - 7.5°. Максимальна - 32.4°, у 1953 році.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень