15 тисяч «в мінусі»: перші результати осінньої призовної кампанії на Рівненщині

«Або ховаються, або непридатні», - кажуть комісари

Двадцять кримінальних проваджень відкрили правоохоронці Рівненщини на строковиків, що ухиляються від проходження служби.

Більшість таких строковиків переховуються або виїжджають у сусідні країни.

А ті, хто залишається в Україні, часто …непридатні до служби в армії.

Такі перші результати призовної кампанії, каже заступник військового комісара Рівненського ОВК підполковник Андрій Купчак:

Хлопці, які ухиляються, або взагалі не приходять за повісткою, це близько 17 тисяч чоловік. Це загальна цифра на Рівненщині.

 

Є проблеми з медичними оглядами. Серед тих, хто прибув на медичний огляд, лише 5% визнаються придатними до служби в армії.

 

Ще одна проблема – виїзд за кордон, на роботу.

 

Так само посадовці не виконують своїх функцій. Законом передбачено, що призов на військову службу здійснюється органами державної влади у взаємодії з військовими комісаріатами. Взяти, наприклад, Рокитнівський район, де підлягає оповіщення близько двох тисяч призовників. То там лише два працівники є. Вони апріорі не можуть усіх оповістити.

 

У нас вже за цей призов двадцять кримінальних проваджень правоохоронці відкрили на юнаків, які ухиляються від проходження строкової служби. Найбільше таких – у Сарненському районі.


Нагадаємо, осінній призов цього року триватиме до грудня.

На Рівненщині за цей час планують призвати ще понад 200 осіб.

До слова, кількість призовників на строкову військову службу визначається розпорядженням Кабміну. Тож, згідно з розпорядженням, до кінця року у Збройні Сили України потрібно набрати 8990 осіб, у Національну гвардію України — 4000 осіб, у Держприкордонслужбу – 1200 осіб, у Державну спеціальну службу транспорту — 1000 осіб.

Наші новини у Telegram  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень