15 років за ґратами загрожує держзраднику, який вбив колишнього військовослужбовця

Чоловік мав цілий список військових, яких мав схилити до співпраці зі спецслужбами ворога

На підставі зібраних слідчим і прокурором доказів встановлено, що неодноразово судимий за вчинення тяжких і особливо тяжких злочинів 50-річний житель Маріуполя, перебуваючи на території РФ, погодився за винагороду надавати співробітникам її спецслужб допомогу у проведенні розвідувально-підривної діяльності проти України.

Виконуючи злочинні завдання, чоловік у 2016 році прибув на територію України із наданим йому списком осіб з-поміж військовослужбовців, у тому числі й колишніх, яких мав схилити до співпраці з російськими спецслужбами, а у випадку відмови – фізично ліквідувати. 

 

Вже у вересні 2016 року, від імені кураторів, чоловік вступив у контакт з одним із колишніх військовослужбовців, спонукаючи його до вчинення державної зради, а після відмови – убив останнього.  

У якості винагороди за проведення операції з підривної діяльності зловмисник отримав від російських спецслужб 5 000 доларів США.

Чоловіка затримали під час спроби перетину державного кордону. Нині він під вартою.

Прокуратура Рівненської області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт.

Санкція інкримінованої зловмиснику статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

За матеріалами прес-служби прокуратури Рівненської області

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень