150 000 га лісу: Еколог розповів, на що перетворилося дно Каховського водосховища (ФОТО)

Що там росте

Майже за рік після підриву росіянами Каховської ГЕС дно водосховища перетворилося на густий ліс.

Еколог Вадим Манюк розповів, що більшу частину дна колишнього водосховища займає верба заввишки 2,5-3 метри, водяний щавель та західний каркас. Загалом утворилося майже 150 000 гектарів природних насаджень.

Фахівець розповів, що оскільки на території немає протічної води, нові рослини там не з’являться, а вже наявні «самопрорідяться». При цьому деякі — можуть зникнути назавжди.

Щавель водяний — типовий такий плавневий вид, йому потрібна вода. Він зараз її тягне з тріщин в глибині, але якщо далі нічого не буде мінятись, то тут буде сухіше і ці види поступово зникатимуть, – пояснив Вадим Манюк.

Джерело: Апостроф

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень