Чому 12 грудня потрібно щось позичити у сусідів: народні прикмети

У церкві 12 грудня вшановується пам'ять святого Парамона, який постраждав за віру разом з іншими 370 мучениками

Парамона називали Зимовказателем, оскільки саме в цей день можна було передбачити погоду на найближчий час. Також вранці 12 грудня брали мітли або віники, щоб очистити дахи від снігових шапок. Не можна було застосовувати для цих цілей лопату, прикмети пояснювали, що це робиться, щоб дах не продірявився.

До речі, цікаво, що до віника було особливе ставлення, йому приписували чарівні властивості. Не можна було мести в одній хаті різними віниками - це була прикмета, яку точно дотримувалися. Не можна було також віник під грубкою тримати - їжа зіпсується.

Існувала ще одна цікава прикмета: 12 грудня необхідно було годувати курей гречкою тільки з правого рукава - так вони почнуть раніше нестися. 

Говорили, що 12 грудня потрібно обов'язково позичити у сусідів що-небудь: хліб, яйця, масло і т.д. Так можна привернути до себе удачу на наступний рік.

Народні прикмети на 12 грудня

Сніг пішов 12 грудня - скоро буде заметіль

Сніг ще не випав - значить, до 19 грудня будуть сильні морози

Червона зоря 12 грудня - буде ясний день

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень