Що потрібно зробити 10 грудня, у свято Знамення: народні прикмети

Сьогодні жінки просять щасливої долі для чоловіка, сина, онука

10 грудня православні християни згадують святого подвижника преподобного Романа Антіохійського.У народі святий Роман був широко відомий як цілитель і помічник у лікуванні жіночих хвороб. Йому молилися про те, щоб відчути радість материнства.

У церкві 10 грудня відзначається свято під назвою Знамення. Вшановується один з найважливіших образів у православ'ї - ікона Пресвятої Богородиці, яка називається «Знамення». Зображена на ній Богоматір в процесі здійснення молитви. Також зображено немовля Ісуса на грудях у Марії. Ікона відома як чудотворна.

Незабаром було встановлено свято під назвою Знамення. Від нього люди завжди чекали чогось особливого, яких-небудь знаків, які дозволять передбачити долю або майбутнє. 

10 грудня відзначали день святого Романа, якому молилися про позбавлення від безпліддя. Говорили, що цей преподобний володів даром чудотворення і допоміг багатьом жінкам вилікуватися від безпліддя.

10 грудня - хороший привід для жінок, щоб піти до церкви і попросити у святого Романа і Матері Божої щастя для коханого чоловіка, сина чи онука. 

Народні прикмети на 10 грудня

Багряна зоря 10 грудня - буде вітряна погода

Ліс шумить - найближчим часом відлига буде

Горобці дружно цвірінькають 10 грудня - чекай тепла

Якщо в грудні зловити щуку з ікрою, то в квітні буде багато дощів

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень