11 тисяч євро за підробку: іноземець вивів польських прикордонників на зухвалу українку

Чоловіка затримали в аеропорту Ґданська

Фото Прикордонної служби Польщі

Дії співробітників прикордонної застави в Ґданську сприяли затриманню 25-річної громадянки України, яка розгорнула небачену діяльність з підробки документів.

Слідчі виявили понад 2750 готових документів, вартість яких на чорному ринку може досягати 14,5 млн злотих (понад 140 млн грн), - повідомляє Прикордонна служба Польщі .

Правоохоронці встановили, що з січня 2024 року в одній з орендованих квартир у Ґданську масово підробляли документи у вигляді посвідок на проживання, польських та іноземних посвідчень особи, водійських прав, паспортів, віз, а також інших документів, видача яких належить до юрисдикції польських воєвод, установ соціального страхування, роботодавців, лікарів і страхових компаній.

Крім того, прикордонники виявили оргобладнання, необхідне для виготовлення підробок – штампи консульств, воєводств, екзаменаторів водійських прав, лікарів та поліції.

Скриншот з відео польських прикордонників

Знайдені також готові до відправки пакети документів одержувачам в різних точках світу.

Відео польських правоохоронців з кількістю виявленого просто вражає.

Також було були вилучені ноутбуки, мобільні телефони, принтери, сканери, фотолампи та готівка в сумі приблизно 23 000 злотих (понад 220 тис.грн).

Проведені заходи стали наслідком затримання громадянина Іраку, яке відбулося на початку лютого 2024 року в аеропорту Ґданська.

 

Чоловік намагався перетнути кордон за підробленими румунськими документами, такими як паспорт, ідентифікаційна картка та водійські права.

У повідомленні польських прикордонників зазначається, що окремі вилучені у громадянки України документи на чорному ринку коштують до кількох тисяч євро залежно від їх типу та ступеня підробки.

За версією слідства, повний пакет документів міг коштувати до 11 тис. євро.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень