Чому 11 квітня не можна підходити до верби: народні прикмети

11 квітня – мученика Марка

Вважалося, що саме 11 квітня березовий сік не тільки особливо смачний, але також має чудодійну силу. Тому зібраним соком знахарі часто лікували хворих.

Поклонялися в цей день березі, яка в слов’янській культурі вважалася символом життя та здоров’я. 11 квітня пили березовий сік на щастя. Вірили, що береза віддає всю себе людям, а тому допомагає в лікуванні недуг.

Вірили в те, що якщо злегка вдарити хвору дитину березовим прутиком, то хвороба в ту ж мить зникне. Також якщо в дах будинку увіткнути 11 квітня гілку берези, то це допоможе захиститися від блискавки.

До речі, якщо говорити про те, звідки виникло таке дбайливе і шанобливе ставлення до берези, то варто сказати, що це обумовлено Святим Письмом, адже саме під березою Марія з маленьким Ісусом сховалася від негоди.

 

Що не можна робити 11 квітня

Заборонено перебувати поруч з плакучими вербами. У народі говорили, що це місце 11 квітня буде зайнято душами померлих, що спостерігають за приходом весни. Якщо перешкодити їм, то біди не минути.

Не можна в цей день сушити випрану білизну на вулиці, в тому числі і на балконі. Вважається, що темні сили можуть через чисту тканину проникнути в будинок.

Якщо постригтися в цей день, то можна почати втрачати волосся. До облисіння призведе і носіння в цей день на голові брудної шапки або несвіжої хустки. У цьому були впевнені наші предки.

У цю ніч можуть наснитися неприємні сни. Можливо, кошмари. На них звертати увагу не варто. А ось дивні сни можуть таїти важливу інформацію про майбутнє.

Народні прикмети на 11 квітня

Багато березового соку —  літо дощовим буде

Багато лебедів 11 квітня — навесні буде тепло

Хмари швидко біжать в одну сторону — тепло настане найближчим часом

Ранній грім — холод настане.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень