100 гривень за кілограм: українців попереджають про рекордне подорожчання цибулі

Цибуля дорожчатиме до червня

volynnews.com

В Україні виник дефіцит цибулі, тому її вартість зросла майже вдвічі. Це пов'язано з окупацією південних територій країни.

Експерти кажуть, що нинішні рекордні ціни на овоч далеко не межа. Незабаром цибуля подорожчає до 100 гривень за кілограм.

Ціни на цибулю в Україні злетіли у лютому та на початку березня. Вартість кілограма зараз сягає 60 гривень. У деяких торгових точках овочі продають вже по 70 гривень, хоча ще в січні вона була доступна по 30 гривень.

Експерт Світового банку з розвитку плодоовочівництва Оксана Руженкова повідомила, що подорожчання спровоковане суттєвим дефіцитом на ринку. Цибулю традиційно збирали у Херсонській, Одеській та Миколаївській областях. Після початку повномасштабної війни регіони частково опинилися в окупації, і навіть після неї не зможуть скоро відновити свої потужності через обстріли та заміновані території.

За словами експерта, українську цибулю продавали до січня 2023 року, а після того, як запаси закінчилися, на ринку з'явилася імпортна продукція за вищими цінами.

Економіст Олег Пендзин також переконаний, що ціни на цибулю зростуть ще більше, особливо перед Великоднем.

"Зростання буде до червня, коли почне надходити суха українська цибуля. Але до цього часу ми зможемо побачити цибулю і по 100 гривень за кілограм", - зазначив Олег Пендзин.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень