10 тисяч кроків на день та інші МІФи про здоровий спосіб життя

Деякі з них настільки міцно засіли у свідомості, що видаються давно доведеними фактами

10 тисяч кроків на день 

Стільки кроків зробити на день – запорука здоров'я та довголіття. Направду ніяких досліджень щодо точної кількості кроків ніхто не проводив. 

Така кількість кроків – це маркетинг. До Олімпіади у 1964 році в Японії видали крокомір, який називався «10 тисяч кроків». Цифра прижилася, хоча насправді експерти говорять що залишатися молодим й здоровим допоможе тривала прогулянка. Щонайменше година на день. 

Їсти на ніч – шкідливо

Це практикують на різних системах харчування: інтервальному голодуванні чи відмова від їжі після 18-ї години. Ендокринологи запевняють, що калорії однаково впливають на організм що о 9 ранку що після 18-ї. А от постійно засинати голодним – це добре. Це може призвести до гастриту. 

Сніданок найважливіша їжа дня

Для багатьох це справжня мука – змусити себе їсти зранку. Зараз спеціалісти впевнені – їсти треба тоді, коли відчуваєш голод. За статистикою ті, хто змушували себе снідати, за день споживали більше калорій ніж ті, хто чекав голоду. 

Чим більше тренувань – тим краще

Тренуватися щодня – це зовсім не про здоров'я. За такого режиму м'язи навіть не встигають відновитися. А крім того, можна здобути травм, які ще довго не даватимуть повернутися у зал. 

Вуглеводи треба споживати окремо від білків 

Це з системи роздільного харчування. Вважається, що за засвоєння цих нутрієнтів відповідають різні ферменти, які шлунок не може виробляти одночасно. Міф настільки розкручений, що часом доходить до того, що люди запевняють, що помідори з огірками не можна їсти разом. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень