10 речей, які не можна робити на кладовищі, аби не накликати біду: народні прикмети

З кладовищем пов'язано безліч містичних історій, а ще більше - прикмет та забобонів

Наші пращури вважали, що не можна сміятися та веселитися біля могили, хвалитися перед мертвими успіхами або ж скаржитися їм.

Можна тільки обережно поділитися переживаннями.

Одна з прикмет каже: все хороше сказане біля могили, на ній і залишиться, а удача відвернеться від людини. А фраза «Мені так погано без тебе, я хочу померти!» взагалі може стати фатальною. Духи мертвих можуть розцінити її як заклик до дії, і «потягнуть» людину до себе.

Щоб не розсердити покійного, не можна приходити до нього з порожніми руками. Заходити за могильну огорожу потрібно з відкритими долонями, нічого не затискаючи в руках, щоб ненароком не «занести» свою удачу в світ мертвих.

Священнослужителі не радять приносити на кладовищі нічого, окрім квітів (їх число повинне бути парним) і невеликої кількості поминальної їжі, яку залишають на могилі покійного. Брати з собою алкоголь вкрай не рекомендується. 

Повертаючись з кладовища, потрібно залишити там все принесене, щоб не забрати з собою частину енергетики покійних.

Йдучи з цвинтаря, не слід закривати хвіртку могильної огорожі, щоб дозволити душі померлого вільно гуляти по кладовищу і не злити її, замикаючи від інших померлих.

Категорично забороняється після похорону заїжджати в чужий будинок. Це може притягти смерть до мешканців. Після траурної церемонії слід одразу ж їхати до себе додому.

Краще не ходити на кладовище у церковні свята. Вважається, що в ці дні душі померлих відправляються у храми.

Заборонено відвідувати кладовище після заходу сонця.

Вважали, що друга половина дня належить померлим. Ваш візит на кладовище після заходу сонця може розгнівати покійних і накликати на вас лихо.

Повір’я говорить: якщо перераховувати гроші на кладовищі, то в майбутньому їх можна ніколи не побачити, фінансове благополуччя відвернеться від людини. Вважається, що навіть витягати гроші з кишені біля могили не можна.

Якщо купюра або монетка випадково впала з рук людини, то її слід залишити на надгробку родича або хоча б тезки, щоб відкупитися від можливої убогості або швидкої смерті.

Джерело: vseznayko.com

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень