10 правил здорового харчування від дієтолога

Це не панацея, а спосіб життя

Не варто плутати здорове харчування і дієту. Якщо дієте це практично екстремальний спосіб позбутися кількох кілограмів зайвої ваги (ми не говоримо про дієти, які застосовують при лікуванні й профілактиці хвороб ШКТ), то здорове харчування – це система сформованих корисних звичок, завдяки яким людина стає більш здоровою. Це повільний шлях до схуднення й краси розповідає дієтолог Ксенія Рен. її поради публікує видання Сьогодні.

Принципи здорового харчування – це не тільки певний перелік продуктів, але також режим харчування, дотримання питного балансу і фізичної активності:

  1. Їжте меншими порціями, але частіше. В ідеалі – 5 разів на день, витримуючи перерву між їжею по 3-4 години. Не терпіть, не потрібно допускати сильного голоду. А під час їжі не поспішайте і жуйте їжу ретельно.
  2. Достатньо місця у раціоні відведіть білковим продуктам. Найкорисніше – нежирне м'ясо (індичка, курятина, телятина), риба, морепродукти.
  3. Правильно обробляйте їжу. Смажених страв в раціоні, та ще щедро приправлених маслом, має бути менше. Головним чином споживайте варені страви й страви на пару. А зроблять їх смачніше спеції та зелень.
  4. Перекушуйте правильними продуктами. Фрукти або заздалегідь нарізані овочі – це не так і несмачно, повірте. А якщо тягне на солодке, то замість цукерки використовуйте сухофрукти й горіхи.
  5. Відмовтеся від фастфуду – тут навіть обговорювати нічого.
  6. Наповніть свій раціон антиоксидантами. Це досить просто – їжте продукти різних кольорів, особливо овочі, фрукти і ягоди.
  7. Знижуйте в раціоні кількість білого хліба. Поступово замініть його більш корисним – злакових, сірим або чорним.
  8. Солодкому – бій! Але якщо нестерпно хочеться, то їсти солодощі намагайтеся тільки в першій половині дня.
  9. Вибирайте натуральні продукти, знижуйте кількість консервацій, продуктів зі стабілізаторами, ароматизаторами й так далі. Вивчайте маркування, і ваше тіло незабаром відчує різницю.
  10. Не забувайте пити очищену воду – знайти свій індивідуальний питний баланс. А якщо виникають складнощі, то не соромтеся проконсультуватися з дієтологом!

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень