10 годин на кордоні в один бік. Прикордонники пояснили куди їхати, щоб не застрягнути

Черги на кордоні передусім пов’язані з літніми відпустками

Довжелезні черги на кордоні, особливо на виїзді з України в Польщу пов’язані з періодом літніх відпусток. В останні два місяці відмічають черги й на вʼїзд до України.

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко пояснює, що в червні потік людей переважав на виїзді з України, а в липні та в серпні потоки охочих чекають на кордоні на в'їзд в Україну.

 

Цього тижня траплялися дні коли кордон перетинало 135 тисяч осіб.

Влітку пасажиропотік загалом є досить динамічний. Нині через війну перетин кордонів здійснюється лише з країнами ЄС та Молдовою. А 50% всього пасажиропотоку припадає на кордон із Польщею.

Перетин кордону — це не лише Україна, це ще ж і суміжні з нами країни. Це теж збільшує час на оформлення. Якщо обираєте Польщу як транзитну країну, варто користуватися пунктами пропуску на Закарпатті та Буковині. Там вони менш завантажені, ніж на кордоні з Польщею, — каже Андрій Демченко.

Окрім того, Демченко порадив українцям цікавитися станом завантаженості пунктів пропуску на наших кордонах й обирати найменш завантажені з них.

Кожних 3 години ця інформація оновлюється на сторінці управління Західного відомства у Facebook або ж на офіційних джерелах суміжних з нами країн.

Джерело: novyny.live

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень